38. kolo
22.05.2011 17:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Gerova červená vystavila Fulhamu stopku na cestě do Evropy, remíza jinak nic neřeší

Rozpačitá tečka za celým rozpačitým závěrem sezony, jak příhodné. Arsenal sice neměl šanci dostat se zpátky na třetí příčku, protože ManCity neváhalo, přesto může být po zápase s Fulhamem zase jednou zklamaný. Výkon hodný vítězství totiž stejně nepodal, pokolikáté už. Rozčarování převládá i v kabině Cottagers, Evropská liga je zřejmě passé.

Arsene Wenger vsadil pro poslední kolo na docela jinačí taktiku - vyprodukoval rozestavení 4-4-2 s důrazem kladeným na křídelní hru. A nelze říct, že by to neklapalo. Gunners sice odstartovali poměrně ospale a zprvu to byly jen takové propagační střely, které Schwarzera čas od času vytrhávaly z mikrospánku (viz hlavička Nasriho), ovšem hlavně inkasovaný gól pak byl tím ideálním impulsem, který Arsenal přeci jen nakopl. Do povedené akce uniknuvšího Zamory a při zemi zakončujícího Sidwella stála za to snad akorát Gibbsova šance po centru Sagny, kterou zlikvidoval pozorný Schwarzer.

Od té doby to bylo o něčem jiném, leč si fanoušci hostí určitě stále dovedli představit lepší představení svých miláčků. Nicméně odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, a to bylo klíčové. Jen po třech minutách týmově zaspolupracovalo trio Van Persie-Diaby-Chamakh a prvně jmenovaný díky skvělému prvnímu dotyku skóroval v devátém po sobě jdoucím venkovním zápase.

Ono vzkříšení Kanonýrů však nemělo dlouhého trvání. Po přestávce to zase byla ta stará písnička beze špetky motivace a chuti poprat se o třetí příčku, kterou si ale nakonec ManCity stejně hladce pohlídalo. Jako by si toho byli severolondýňané dobře vědomi, vstup do druhého dějství opět prospali a brzy inkasovali. Nejprve ještě Vermaelen odklonil do bezpečí Zamorovu hlavičku, ten samý fotbalista ale po chvíli již bezchybně navázal na skvělý centr Greeninga. A Fulham byl nebezpečnější i nadále. Djourou byl v jednu chvíli šťastný, že nespáchal penaltu, přičemž další soupeřův defenzivní výpadek málem potrestal Davies.

Klíčovým okamžikem zápasu se nakonec ukázala být situace ze 74. minuty, kdy Gera vystartoval po Vermaelenovi a uviděl rovnou červenou kartu. Tím Fulham nejenže de facto připravil o možnost jít skrze Fair Play tabulku do Evropské ligy, ale zároveň dopomohl Arsenalu k vyrovnání. Toho nakonec Kanonýři docílili minutu před koncem, kdy si Walcott rozpomněl na své slavné sólo proti Liverpoolu. V samotném závěru pak Aršavin odmítl rozhodnout - po pěkné kombinaci zamířil příliš vysoko.

Autor: Tomáš Daníček / skysports.com, eurosport.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Devil

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 v jaké formě se gunners nachází to výsledku odpovídá...

Reagovat
smazaný uživatel

1 3

Reagovat
Mircu5

1:1 to je tutovka...

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
t0mmy33MCFC

Sparky styl jasna remiza

Reagovat
diastan

2-2

Reagovat
Veselac

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Přeju RvP10 aspon 5 golů at přeskočí toho blba bulharskýho !

Reagovat
smazaný uživatel

nemožmá věc 5 golů na Craven Cottage za formy ve které se ARS nachází

Reagovat
Veselac

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele