15. kolo
27.11.2010 16:00 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

West Bromwich šokoval Goodison Park, poprvé po dvou měsících vyhrál i venku

Dnes se v Premier League roztrhl s góly pytel a právě klání Evertonu s West Bromwichem tomuto kolu rozhodně nedělá ostudu. S tím však v žádném případě nemohou být spokojeni Toffees, kteří se i na vlastním hřišti nechali soupeřem ukázkově zaučit, když mu podlehli jasně 1:4.

Přitom se začalo dost zvlažna, a když v 16. minutě Jagielka odehrával míč na roh, nikdo si ani nepřipouštěl, že by po něm mohl Scharner přesnou hlavičkou otevřít skóre. Do té doby totiž West Brom nedělal prakticky nic pro pořádné ohrožení Tima Howarda. To na druhé straně si Carson nemohl stěžovat, hned se musel akrobaticky proletět za Anichebeho pokusem a vyděsil ho i Artetův přímý kop. Přestože Baggies nadále postrádali jistotu, jejich snaha jako by nebyla úplně dokonale provázaná, takřka z ničeho zdvojnásobili své vedení ve 26. minutě. A to už znamenalo opravdu alarmující stav pro Everton. Nicméně proti Bruntově ráně z přímého kopu nešlo z pohledu brankáře dělat zhola nic.

V tu chvíli už Toffees byli zralí na odepsání, trošku a jen načas je povzbudil akorát Cahillův gól hlavou z konce prvního dějství. Načas proto, že po Beckfordových náznacích přišlo jedno vystoupení Artety, červená karta a drsné utrum. Každopádně rozhodčí neměl dvakrát na výběr - španělský dirigent totiž po Jarově ošklivém zákroku počastoval viníka dvěma "šlapanci", a tak se svému vyloučení rozhodně nemohl divit. I bez Artety to nicméně ještě chvíli celkem šlo, ovšem Beckforda poprvé nohou vychytal Carson a pak pro změnu útočníkův volej nesměřoval mezi tři tyče.

Naproti tomu Throstles chytili nabídnutou šanci pojistit své vedení za pačesy prakticky bez okolků - v 79. minutě se zleva protančil do středu střídající Tchoyi a zasadil Karamelkám první ránu. Mulumbu se svou narážečkou s Bruntem a koncovkou notně poznamenanou Distinovým zásahem pak v 87. minutě přidal ránu druhou a definitivní.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výsledek vůbec neodpovídá průběhu zápasu ..

Reagovat
smazaný uživatel

Howard,Heitinga,Jagielka,Distin,Baines,Arteta,Rodvel,Cahil,Pienar,Yakubu,Saha

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele