28. kolo
26.02.2011 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Everton porazil Sundelrnad a už je v první desítce

Everton porazil 2:0 Sunderland a posunul se do první poloviny tabulky. Toffees dokázali navázat na poslední úspěch v FA Cupu, kde vyřadili Chelsea a dnes vyhráli díky dvěma gólům Beckforda. Pro Sunderland to je už čtvrtá porážka v řadě.

Hostující hráči tak manažeru Stevu Brucovi, který chtěl oslavit prodloužení kontraktu, nepřipravili příliš povedený dárek. Black Cats potvrdily, že v Goodison Parku jim to dlouhodobě nejde, naposledy tu zvítězili v roce 1996.

Dnes ale mohli jít už po pěti minutách do vedení, když obranu Evertonu nachytal v nedbalkách Kieran Richardson, ale v dobré pozici uvnitř šestnáctky trestuhodně minul. V tu chvíli se vše otočilo proti bráně Sunderlandu a hráli prakticky jen domácí. V osmé minutě vymyslel chytrou přihrávku mezi obránci Osman a Beckford s pomocí Brambla otevřel skóre.

Do sestavy Evertonu se po třech týdnech vrátil Louis Saha, jenž naposledy nastřílel čtyři góly Blackpoolu a dnes teprve podruhé nastoupil v útoku s Jermainem Beckfordem a nutno říci, že se jim dařilo. Málem ale proti proudu hry srovnal Sunderland. Sessegnenovu ránu parádně vytáhl na břevno Tim Howard. Everton pak neváhal a po skvělém zákroku svého brankáře pro jistotu navýšil vedení. Skvělé sólo předvedl Mikel Arteta, jenž obešel několik obránců a naservíroval míč před bránu na Beckforda, který dalším ušmudlaným gólem rozjásal domácí fanoušky.

Další zásah mohl přidat Saha, ale první pokus mu byl zablokován, napodruhé mířil vedle. Po změně stran byl blízko hattricku Beckford, kterému nahrával Osman, ale bývalý hráč Leedsu přestřelil. Toffees hráli skvěle a přidat mohli ještě více branek. Osman však z voleje netrefil a Mignolet si pak výtečně poradil s Colemanem i Sahou. Zaskvěl se i střídající Biljaletdinov, nicméně po povedené akci pálil nepřesně. V závěru už další góly nepadly a Everton zvítězil 2:0.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
jazzmaster

0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele