10. kolo
30.10.2010 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Stoke City 1:0

Everton má přesně to, co potřeboval - důležitou výhru nad Stoke. Ta prodlužuje šňůru neporazitelnosti už na pět zápasů, posouvá Everton poprvé v sezóně do horní poloviny a zároveň potvrzuje stoupající formu Toffees. Jedinou branku zápasu si připsal Yakubu.

Potters sice houževnatě bránili, ale Everton předvedl v Goodison Parku větší kvalitu a nakonec si připsal těsné vítězství. Rozhodně nebylo jednoduché. To naznačila už třeba devátá minuta, kdy zaváhala domácí obrana a Jones měl prostor ke střele. Naneštěstí pro Stoke mu ale střela sjela po kopačce a zamířila mimo branku.

V 15. minutě se poprvé za obranou soupeře podíval Everton. Pienaar vybídl nalevo nabíhajícího Yakubua, ale ten v zakončení zklamal. Slabá přízemní střela nenadělala Begovičovi problémy. Za deset minut se Pienaar proměnil v zakončovatele. Střeleckou pozici mu připravil Arteta s Yakubuem, ale jihoafrický záložník Begoviče neprostřelil.

V úvodu druhého dějství našel skulinku v obraně Potters Coleman, jenže ani on se v zakončení příliš nevyznamenal a Begovič si připsal další úspěšný zákrok. Deset minut po změně stran došlo k dalšímu souboji ve vápně Evertonu, až se míč dostal ven z šestnáctky k Shawcrossovi, ale jemu volej nesedl. V 60. minutě se k hodně spornému rozhodnutí uchýlil sudí Lee Probert. Wilson poslal standardní situaci na Hutha, ten hlavičkou přihrál Tuncayovi, který skóroval. Probert však zapískal faul Turka na Bainese a gól neplatil.

Toffees okamžitě reagovali skrze Tima Cahilla, ale jeho střelu zablokovala obrana Stoke. Neuspěl ani dorážející Heitinga, napálil míč nad Begovičovu svatyni. Skóre se opět měnilo v 68. minutě a tentokrát bylo vše podle regulí. Everton tlačil a jedna z akcí vyústila nebezpečnou střelou Cahilla. Míč sice skončil na tyči, ale odrazil se k Yakubuovi, jenž se otočil směrem k bráně a z úhlu míč nemilosrdně napálil do sítě. Begovič nestihl zasáhnout. Jedinou výraznější příležitost hostů na vyrovnání měl osm minut před koncem Etherington, když utekl po levé straně, ale jeho střela mířená na zadní tyč branku minula.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

že by překvápko

Reagovat
smazaný uživatel

Everton potvrdi haluz z poslednich zapasu.

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele