4. kolo
11.09.2010 13:45 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Everton FC - Manchester United 3:3

Už od počátku bylo jasné, že půjde o strhující zápas. Přesto úplný závěr utkání musel u všech diváků předčít očekávání. Ještě v 90. minutě si borci z Manchesteru užívali pohodového dvoubrankového náskoku, až se probudil dosud dřímající Cahill a během dvou minut zařídil pro svůj tým vyrovnání. Sir Alex Ferguson tak zažívá déja-vu, po Fulhamu přichází další vyloženě zbytečná ztráta dvou bodů na hřišti soupeře.

Sir Alex Ferguson se nakonec rozhodl dát Waynu Rooneymu volno k vyřešení rodinných záležitostí a ušetřil ho tak nejapných poznámek fandů Evertonu na jeho adresu, ale i nečekaného počátečního trápení MU. To se za celých úvodních deset minut prakticky nevyhrabalo za půlící čáru a ještě přihlíželo, jak Artetův zdařilý projektil z přímého kopu líže čepičku břevna Van der Sarovy klece. United se tedy déle probírali, ovšem zanedlouho se přeci jen na svou tradiční vlnu dostali a nejprve prostřednictvím O’ Sheova kanónu vyprášili nečistoty usazené na horní tyčce Tima Howarda.

Produkování nebezpečných šancí jen skrze standardní situace pokračovalo i ve 33. minutě, kdy Nani namísto očekávané střely přistrčil ještě míč Scholesovi a jeho tečovaná pumelice už se pomalu dala považovat za gólovou. Ovšem americký golman předvedl neskutečný reflex a vytrčenou nohou zareagoval i na značnou změnu trajektorie této prudké střely.

Podobně složitý a efektní zákrok musel do přestávky Howard předvést ještě jednou. To když si Berbatov obhodil jednoho ze soupeřů, na ose hřiště našel Giggse a ten si po krátké zasekávačce na Američanovi vyžádal další znamenitý reflex tentokrát pravé ruky. Právě tato akce pak strhla lavinu inspirujícího fotbalu. Hned minutu nato vysoký kopec nedokázal riskantními nůžkami odkopnout Evra a na branku Manchesteru se řítila hned trojice hráčů v modrém. Ta se taky nakonec mohla radovat z gólu, když na Artetův neproměněný nájezd šikovným pasem navázal Osman a Pienaar se už zblízka nemýlil.

United si však ze stále platícího "nedáš-dostaneš" nic moc nedělali a okamžitě po čtyřech minutách zareagovali vyrovnávacím gólem. Tentokrát u toho byl lahůdkový centr Naniho z pravé strany a neomylné Fletcherovo doklepnutí. Rudí ďáblové navíc mohli ještě do poločasu otočit, na druhou stranu Berbatovovi není moc co vyčítat. Dlouhý míč za obranu totiž z voleje trefil excelentně, i tak ovšem tento pokus neměl gólové parametry. I když jen o chlup.

Drtivý nástup United, který celkem dobře korespondoval s koncem minulého poločasu, přinesl favoritovi hned ve 47. minutě vedoucí gól. A zase u toho byl Nani se svým milimetrovým centrem, do něhož se tentokrát de facto na brankové čáře opřel stoper Vidič. Jakmile se však MU ujalo vedení, zápas poprvé upadl do šedšího průměru. Ne že by se neustále nehrálo v tempu, ovšem tlačení do koncovky v tu dobu nebylo zrovna v módě. Proto Pienaarova rána zpoza vápna představovala i až v 62. minutě ojedinělou šanci Toffees na vyrovnání. Když už ke všemu Everton nastartoval jakýž taký tlak, byl z toho akorát protiútok 4 na 3 a nepříjemná koncovka Naniho, kterou výtečný Howard vytěsnil jen konečky prstů.

Ani tato situace nicméně Karamelky nevarovala dostatečně. V minutě 66. Scholes vyprodukoval i v krkolomné pozici milimetrový kousek pro Berbatova, jenž hladce pláchl Distinovi (nikým nezajištěného) a vnějším nártem trefil přesně prostor u vzdálenější tyče. To již byla chvíle, která Manchester chtě nechtě a prakticky nastálo uvrhla do defenzívy. Evertonu to však zatím nepálilo přesně. Bainesův přímý kop mohl být kopnutý skvěle, ale pořád se stočil jen těsně vedle bližší tyčky.

Osman zase 13 minut před koncem využil Yakubuovi mravenčí práce tak akorát ke slabé střele, přitom z opravdu vyzývavé pozice. Něco se zvrtlo až v nastavení, kdy Toffees předvedli něco neuvěřitelného. Zatímco totiž proti Aston Ville jim drtivý tlak v závěru nepřinesl ani gól, dnes jim to fotbalový bůh vynahradil rovnou dvakrát.

Nejprve si v 91. minutě našel prostor mezi dvěma stopery Manchesteru Tim Cahill a zase jednou ukázal, že i přes výškový deficit patří k nejlepším hlavičkářům v lize - 2:3. Jen o minutu později pak navíc tentýž Australan další Bainesův centr stěží sklepl k Artetovi, jenž si mohl pečlivě rozmyslet, kam z druhé vlny balon napálí. A rozhodl se ideálně. Parádní závěr Evertonu pak mohl v posledních vteřinách ještě vyšperkovat Jagielka, jenž však z nadějného protiútoku vytěžil pouze ránu do Van der Sarovy náruče.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Devil

Bude to tezky

Tip.-0:2

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě jasná záležitost...

Tip - 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Tomtaf

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

to ti ujela ruka,nebo to myslíš vážně?

Reagovat
smazaný uživatel

Pojdme našemu "Sirovi" darovat jeho 700.zápas v podobě vítězství.

Wayne,ty náš kluku ušatý-jsi pravý dábel,srdcař prostě tahoun a vše zvládneš,neboj?!!!

Jsme S Tebou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ak bude v brane howard 0-3 ak mucha 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Mucha sa do brány dostane až keď sa Howard zraní.

Reagovat
andkoo

Reagovat
mithro

United: van der Sar; Neville, Vidic, Evans, Evra; O’Shea, Fletcher, Scholes; Nani, Berbatov, Giggs

Subs: Kuszczak, Owen, Smalling, Park, Rafael, Gibson, Macheda

..zjavne setrime hracov na narocny tyzden, everton, rangers a liverpool, dnes to bude boj

Reagovat
andkoo

mohol tam parka uz konecne supnut a tiez sa mi nepaci ze brown sa nedostane ani na lavicku zatial co neskuseny smalling tam je stale..

ale inak everton-united 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

jooo Everton FC jen tak dál porazte ty lamy

Reagovat
smazaný uživatel

nemám slov!!! to sem ještě neviděl v těch posledních minutách!!! ale posrali sme si to sami no

Reagovat
diastan

co to je?:D odejdu od teho temer v nastaveni a oni jeste skoro prohraji jeste, ze jsem si je pojistil 02

Reagovat
smazaný uživatel

Uf, to bol zápas, myslel som, že MU to má vo vrecku a tu ho máš - za dve posledné minúty dva góly;

nič sa nedá robiť, k 700. zápasu sira Fergussona musí stačiť aj remíza, zápas to bol parádny.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

čo ti je smiešne ty kokot kunda

Reagovat
smazaný uživatel

proč by se nesmál já když sem videl to nastavení tak sem se tlemil asi 20 min jak si to ty lamy posrali

Reagovat
smazaný uživatel

místo pochvaly Evertonu se nějací jedinci smějí ManU... hooodně veliká demence (a to musím uznat, že jsem spíš fanda EFC jak odpůrce ManU...) ... kluci, proberte se

Reagovat
smazaný uživatel

Everton ten chvalim ale proč bych se nesmal když MU patří do silný čtyřky a v nastavení behem minuty dostanou 2 goly

Reagovat
smazaný uživatel

Protože jen dokazuješ jakej seš idiot.Musel bejt na tebe pěknej pohled,když ses 20 minut v kuse smál,jestli tě někdo viděl,tak doufám,že na tebe zavolal doktory,pokud ti už bylo 15 měl bys jít vrátit občanku

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že Rooney nehraje

Reagovat
smazaný uživatel

van der Sar byl k smichu tak jak chytal ten druhej a třetí gol tak chytam já ale na bránu 3x2 metry

Reagovat
mithro

ty si proste kral

Reagovat
smazaný uživatel

Linhy, Chocholousek se po tobe schani...

Reagovat
smazaný uživatel

hm starý a trapý

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele