30. kolo
19.03.2011 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Everton FC - Fulham FC 2:1

Zaplněný Goodison Park dnes v podvečer viděl tříbodový zisk domácího Evertonu, ten zdolal Fulham 2:1 a posunul se na hranice atakující Evropské poháry. Obě domácí branky orámovaly poločasovou přestávku, těsně před ní se prosadil Coleman, po pauze se trefil Saha. Fulham pak již stihl díky Dempseymu jen snížit.

Nepříliš záživné utkání otevřel ve čtvrté minutě Osman, jeho prudká rána však skončila mimo tři tyče. Na první velkou příležitost se tak v Liverpoolu muselo čekat až do devětadvacáté minuty, kdy si na Bainesovu nahrávku naběhl Rodwell, jeho pohotovou střelu však lapil Schwarzer v brance "Cottagers".

První branka padla devět minut před přestávkou a rozradostnila většinu fanoušků v Goodison Parku, dočkali se totiž, zaslouženě, domácí Karamelky. Z levé strany krásně odcentroval Leon Osman a jeho přetažený centr uklidil Seamus Coleman prudkou hlavičkou do branky, Schwarzer se za balónem pouze ohlédl, byl bez šance.

V závěru prvního dějství ještě mohl odpovědět Dempsey, jeho krajan v bráně Evertonu Howard však neměl pochopení a míč lapil do rukavic. Hned po pauze si na Rodwellovu chytrou přihrávku naběhl Baines a jeho zpětná příhra našla přesně levou nohu francouzského útočníka Sahy, který mezi nohami bránícího Murphyho zvýšil vedení Evertonu na 2:0. Jednu obrovskou příležitost pak o chvíli později spálil Coleman a domácí za to byli potrestáni.

Po přiťuknutí od Zamory totiž vypálil Clint Dempsey a překonal vše, co mu stálo v cestě. Tento gól vlil trochu krve do žil Chalupářů, kteří převzali iniciativu a začali svého soupeře tlačit před vlastní šestnáctku. Z tlaku pramenil větší počet brankových příležitostí, jenže Zamora, Duff, Dempsey i Salcido se mohli jen chytit za hlavu.

Everton tak porazil Fulham 2:1 a posunul se na osmou příčku ligové tabulky, Fulham je o pět bodů nazpět na dvanáctém místě.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com, bbc.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

no víc mi sedí ta remíza...1:1 řekl bych

Reagovat
smazaný uživatel

Everton FC 0:1 Fulham FC

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele