12. kolo
10.11.2010 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Bolton Wanderers 1:1

Už to vypadalo, že Everton přijde o svou šestizápasovou šňůru bez porážky, protože do poslední minuty po gólu Klasniče prohrával s Boltonem. Jenže pak Goodison Park potěšil Baines, když ve třetí nastavené minutě vyrovnal.

V úvodní pětačtyřicetiminutovce hrozili prakticky jen Toffees. Několikrát se musel vyznamenat gólman Trotters Jaaskelainen. Poprvé likvidoval z pravé strany útočícího Sahu. Jeho střelu však jen vyrazil ke Cahillovi, jenž se už chystal zavěsit, ale do střely se mu ještě stihl postavit Jaaskelainen a předvedl další dobrý zákrok. O deset minut později, to se psala 33. minuta, rozehráli domácí nakrátko rohový kop, míč do vápna poslal Neville a Saha se rázem ocitl ve velké příležitosti. Jaaskelainen byl znovu úspěšnější. A ani do třetice se Evertonu nepodařilo skórovat. Artetův roh se postupně dostal až na u zadní tyči stojícího Fellainiho, který branku z voleje netrefil.

Tři minuty po přestávce se poprvé v šanci představil Bolton, Lee hledal ve vápně Elmandera a jeho volej skončil nakonec vedle. O dvě minuty později se předvedl také Howard. Taylor poslal z rohu do ohně míč a Howard musel skvěle zasahovat proti hlavičkujícímu krajanovi Holdenovi. Následovaly dvě šance Evertonu. Nejprve vyslal skvělým pasem za obranu Pienaar Bainese, ale ten zklamal v koncovce. Poté Arteta vysílal Sahu, jeho střelu ale tečoval mimo tři tyče Gary Cahill. Skóre se měnilo až v 78. minutě, k nelibosti Toffees. Jagielka ve středu přišel o míč, Holden ho poslal Taylorovi. Jeho centr překonal Distina i Howarda a Klasnič tak zakončoval do odkryté klece.

Situace se pro Everton zhoršila pět minut před vypršením základní hrací doby, kdy Fellainiho fauloval Robinson, ale domácí záložník podrážděně reagoval a po nakopnutí soupeře dostal přímou červenou kartu. Už jen z kabiny mohl sledovat třetí minutu nastavení a senzační srovnání Evertonu. Baines oloupil o míč Leeho, přihrál Beckfordovi. Evertonský útočník se zbavil Muamby a povedenou ranou nedal Jaaskelainenovi šanci.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Mircu5

1:0

Reagovat
vanGomm

Bude to možná vyrovnané utkání,ale přece jen trochu víc věřím Evertonu.Tipnu proto jeho výhru o gól (HX).Vidím to podobně jako Mircu5.

Reagovat
scholes18

takze hcp 0:1 X

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Everton zacina hrat fotbal, na ktery jsme od nej zvykly. Bolton prekvapil v minulem kole a nesmi se podcenovat na venkovnich hristich.

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele