13. kolo
14.11.2010 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Arsenal znovu dobyl Goodison Park, pro změnu jen v poměru 2:1

Arsenal si opět vyšlápl na Everton i na jeho vlastním hřišti, i když tentokrát ne s takovou grácií jako minule. Spíše měl štěstí, že se Toffees kontaktního gólu dočkali až minutu před vypršením normální hrací doby, což už bylo zkrátka až moc pozdě. Takhle tedy Kanonýři poskakují na druhou příčku a vyvíjejí slušný tlak na Chelsea.

Děj první půle se z valné většiny odvíjel ve střední třetině hrací plochy, někde kolem půlící čáry. I proto nakonec diváci na Goodison Parku viděli jen jednu branku. Ještě předtím se ale vedení mohl ujmout Everton, když po Colemanově heroickém průniku nezvykle nepřesně zakončoval hlavou Cahill. Arsenal se dosud ani nějakou dobu poté k výraznější šanci nepropracoval, za něco stál možná akorát Aršavinův zpola povedený volej z hranice šestnáctky. Vše změnila až 36. minuta, kdy se po Nasriho vyražené ráně vrhnul Aršavin, vrátil míč pod sebe Sagnovi a ten prudkou střelou vymetl bližší šibenici Howardovy svatyně. Nutno říct, že v takové pozici určitě měl být strážen daleko pečlivěji, než ve skutečnosti byl. Každopádně Evertonu se tedy tato nedůslednost vymstila a do přestávky už ji nestihl napravit - Sahův pokus totiž nevědomky vyrazil Fabianski a ještě ke všemu v tu chvíli bůhvíproč vyletěl do vzduchu praporek čárového.

Do druhého poločasu odstartoval daleko lépe Arsenal. Tomu vnukl ještě větší chuť do fotbalu především gólový okamžik ze 48. minuty. Tehdy si Fabregas spektakulárně vyměnil míč s Chamakhem a z halfvoleje zacílil přesně ke vzdálenější tyči. Po téhle brilantní akci pak sice následovala slušná šance Rodwella a přímý kop Bainese, jemuž předcházel napůl "rudý" zákrok Squillaciho, ovšem vzápětí už zase přebral iniciativu hostující celek. Kupříkladu Nasri se v rámci této pasáže zápasu odvážně prodral přes Jagielku, aby nastřelil Howarda, a pak Chamakh ze dvou kroků nepochopitelně přestřelil poté, co ho instinktivně našel Fabregas.

Až nějakých patnáct minut před koncem začala koncentrace Gunners, řekněme, zvolna uvadat. Pořád to ale neznamenalo žádnou katastrofu. Na jednu stranu sice Arsenal příliš nehrozil vepředu, spíš vůbec, na stranu druhou ale celkem spolehlivě zavíral zadní vrátka. Až v 80. minutě se k zajímavé střele z otočky dostal Beckford, bleskurychle ovšem v tu chvíli zareagoval Fabianski. Za dvě minuty pak polský golman vytěsnil i Pienaarův projektil, který však mířil vlastně přímo na něj, a do třetice spolehlivý zákrok předvedl i proti Sahově kroucené ráně. Toffees se proto dočkali až v 89. minuty, kdy už bylo až příliš pozdě. Saha vyhrál hlavičkový souboj u levé tyče a Cahill už zvládl navázat gólovou koncovkou. To už bylo od Evertonu celkem všechno, přestože pak Arsenal vypadal dosti nejistě v kramflecích.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nevyzpytatelnej soupeř, nevyzpytatelnej výsledek, ale vzhledem k vzájemnýmu zápasu týmů z Manchesteru doufám, že tenhle tejden bude 6 bodovej... takže 0:2

Reagovat
Tomtaf

1:11

Reagovat
smazaný uživatel

vyhra arsenalu

Reagovat
Mircu5

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 :P

Reagovat
smazaný uživatel

I když fans Chelsea tak náš rival vyhraje 3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Everton FC 1 - 2 Arsenal FC

Bude to len o chlp výhra ale bude držím palce Arsenalu FC.

Arsenal FC pôjde na druhé miesto.

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý

Reagovat
Lorcan

dobře ty

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Trand

Reagovat
smazaný uživatel

ARSENAL na titul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele