17. kolo
12.12.2010 14:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Bolton prolomil desetileté prokletí a i v oslabení Blackburn doma konečně udolal

Sam Allardyce poprvé proti svému bývalému zaměstnavateli padl! Tentokrát dokonce od 55. minuty i oslabenému. Bolton tak jenom potvrdil, že mu zatím letošní sezona vychází opravdu znamenitě, když i o desíti zvládl Robinsonovi vstřelit dva góly a inkasovat jen jediný. Na druhou stranu je fakt, že za prohru si mohou především sami Rovers, kteří dnes spálili až příliš slibných šancí.

V úvodu zápasu celkem přirozeně organizoval hru domácí Bolton. To mu ostatně značně ulehčoval Blackburn svou klasickou hrou, která se opírá vlastně jen o dlouhé nákopy Robinsona a standardky. Na druhou stranu Trotters téhle soupeřovy "benevolence" nikdy pořádně nedokázal využít, jeho maximum představoval Petrovův nebezpečný centr, po němž se natahoval Elmander. Ke všemu se postupem času Rovers stávali být i silnějším týmem na balonu a místy si několika po sobě jdoucími centry vybudovali celkem slušný tlak. Ten byl však stejně jako v případě Boltonu vždy poněkud platonický, opravdu gólových šancí jsme se vlastně za celých 45 minut nedočkali. Snad jen Pedersenova dělovka z přímého kopu, na kterou si počkal Jaaskelainen, možná mohla vyústit v gól i vzhledem k následné nepřesné dorážce Giveta ve značně krkolomné pozici.

Do druhého dějství vstoupili Wanderers nadmíru slušně, když protivníkovi za prvních deset minut pomalu nepůjčili mičudu a navíc Holden zvládl z přímého kopu pořádně protáhnout Robinsona. Pokračování však bylo o dost horší. V 55. minutě šel totiž Mark Davies do hlavičkového souboje loktem napřed a nemohl se divit druhé žluté kartě. Tahle situace měla papírově Bolton definitivně zbavit taktovky zápasu, ke všemu Coyle hnedka vystřídal ofenzivního Leeho za defenzivního záložníka Muambu. Ten pak okamžitě z hrací plochy přihlížel, kterak Davies po hlavičce Samby obětavě zaskakuje na brankové čáře za bezmocného Jaaskelainena a jak sudí Clattenburg odpustil Trotters zřejmou ruku Knighta, po níž by se kopala penalta.

Přesto přeze všechno se nakonec Wanderers zmohli na důležitý gól, který je pak opět načas vyhoupl do pomyslného koňského sedla. V 65. minutě Davies sklepl míč pro Muambu, ten si ještě přehodil míč na slabší levačku a po zemi zamířil přesně k bližší tyči. Tahle branka, jak jsem již naznačil, na chvíli Bolton uklidnila. O to silnější byl ale záhy nápor Blackburnu. Ten v poslední čtvrthodince domácí dokonale zmáčkl, ovšem gól se dlouho ne a ne dostavit. Proti Dunnovi ideálně vyběhl Jaaskelainen, takže mu nedovolil vsítit a Mame Biram Diouf osamocen hlavičkoval přímo doprostřed branky. Rovers to tedy vyšlo až do třetice, kdy témuž Dioufovi sklepl míč do běhu Roberts a kmenový hráč MU i za mírného přispění Cahilla konečně překonal finského brankáře.

Blackburn se na vyrovnání proti deseti mužům doopravdy nadřel, proto ho muselo neskutečně mrzet, že pak nerozhodný stav nevydržel být aktuální ani jednu jedinou minutu. Hned po rozehrávce totiž nakopl míč dopředu Cahill, Davies znovu vyhrál klíčový hlavičkový souboj a Holden i v tísnivém svěráku dokázal parádně levačkou rozvlnit síť. Dlouhé šestiminutové nastavení pak Trotters přežili v totálním afektu, na hraně sebeobětování.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 1 Elmander,Cahil-Samba

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Fingulka

Derbyyyyy... 2:3

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

už dlouho se na tento match těším tip 2:2 ale doufám že to bude třeba 2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele