34. kolo
24.04.2011 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Stíhací jízda Arsenalu za titulem skončila, sotva začala. Bolton v závěru urval tři body

Arsenal si už nad sebou podepsal ortel. Po dnešní prohře na Reebok Stadium, kdy opět nezvládl závěr a inkasoval v poslední minutě, ztrácí na vedoucí Manchester United již devět bodů. Zároveň mu takto odskočila Chelsea a vzhledem lehkému losu ManCity se ještě patrně bude bojovat o třetí příčku. Bolton naproti tomu už jen těžko přijde o postavení v elitní desítce, kde naposledy končil před čtyřmi lety.

Prakticky napříč celým zápasem Arsenal veřejnost přesvědčoval o tom, že uvnitř týmu není všechno v pořádku. Hlavně v první půli se utápěl v nekonečných kombinacích v útočné třetině a pouštěl Bolton do nebezpečných protiútoků, přičemž po přestávce si zase na Reebok Stadium otevřel spalovnu první třídy, kterou sem tam příhodně doplňovaly kiksy obránců. V konečném zúčtování tedy první půlka patřila spíše Trotters, abychom začali pěkně popořádku. Sic Walcotta s Fabregasem (netradičně pálícím z dálky) musel nejprve vychytat Jaaskelainen (a pak druhého jmenovaného ještě odmítla tyčka), Wanderers byli přeci jen nebezpečnější. Lee kupříkladu zbytečně hledal Daviese, když mohl z dobré pozice pálit, a poté Djourouvo pochybení následované Taylorovou ránou musel napravovat pohotový Szczesny. Nebylo tedy překvapením, když se Bolton ještě před pauzou ujal vedení. V 38. minutě Arsenal totálně propadl při bránění rohového kopu, Cahillovu hlavičku ještě zvládl z brankové čáry vykopnout Nasri, ale Sturridgeova dorážka už skutečně gólová byla. Hostující útočník se tak trefil v pátém po sobě jdoucím domácím utkání.

Po čtvrthodinovém dáchnutí se už Bolton spíš jen usadil vzadu a očekával ataky soupeře. Přesto mohl hned ve 47. minutě své vedení zdvojnásobit, čímž by si situaci akorát usnadnil. Jenže po Sturridgeově ochotném pádu přes Djourouovu nohu penaltu zcela odflákl Kevin Davies, doteď přitom neomylný, takže raději mohlo zaúřadovat nepsané pravidlo "nedáš-dostaneš". Po necelých dvou minutách si totiž Van Persie narazil s Fabregasem a při zemi nedal Jaaskelainenovi šanci. To Gunners konečně pořádně nabudilo a spustil se pro změnu ohňostroj spálených šancí. V téhle disciplíně vynikal především Nasri, který hned dvakrát unikal sám na finského brankáře, pokaždé selhal a jednou i dorážku nasměroval akorát do Knightova hrudníku. Vyčkávající Bolton proto místo toho v 90. minutě opět udeřil z rohového kopu. Tentokrát slabý Djourou jenom "vlál" za Cohenem, který na přední tyči odhlavičkoval míč do sítě a prostřednictvím trička pod dresem poslal svému nedávno zahynulému otci pozdrav do nebe.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 4-Petrov,-Arshavin,V.Persie,Nasri,Nasri

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 nebo 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-1 Aršavin

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Petrov - 2X Nasri , 1x RvP

Reagovat
Devil

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

x

Reagovat
smazaný uživatel

02

Reagovat
smazaný uživatel

Vyborny sazkarsky tip

Reagovat
smazaný uživatel

hej já nesázím :D ale co chceš na arsenal vsadit, to je horší než kdybys vsadil na gambrinus ligu

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Veselac

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

HAHAHAHAHAH

Reagovat
smazaný uživatel

arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle se o titul nehraje.. Teď už je to jenom mezi Chelsea a MU..

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle už je to jen mezi MU a MU, stejně jako to bylo celou dobu

Reagovat
Biozdenda

no ne nadarmo rekl Sir Alex, ze si ty posledni kola uziva.. Taky bych si je na jeho miste uzival

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele