11. kolo
06.11.2010 16:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Blackpool FC - Everton FC 2:2

Bezesporu zajímavý duel přichystali divákům na Bloomfield Road hráči Blackpoolu a Evertonu. Po 90 minutách se rozešli smírně 2:2 a bylo se na co koukat. Tangerines se sice pokaždé dostali do vedení, ale Everton vždy bleskově odpovídal.

Zápas začal gólově. V desáté minutě vybojoval Adam pár metrů před vápnem nebezpečný trestný kop, z kterého trestal Eardley. Pravý bek domácích skvěle zatočil míč kolem zdi a poslal Blackpool do vedení. Jenže radost Tangerines netrvala dlouho. Za tři minuty našel Distin ve vápně Yakubua, ten krátkým centrem před bránou TIma Cahilla a australský záložník už jak jinak než hlavičkou vyrovnal.

Po půlhodině hry mohli Toffees zápas zcela otočit. Pienaar přihrával Yakubuovi, ale nigerijský útočník místo vrácení míče raději zvolil střelu a byl zablokován. Další příležitost hostů měl po Nevillově centru Coleman, z voleje ale Gilkse příliš neohrozil. Coleman měl příležitost také po akci Yakubua s Nevillem, ale tentokrát chyběly jeho střele decimetry. Poslední šanci první půle měl Yakubu, ale Gilks jeho sraženou střelu zneškodnil.

Byť byl Everton v prvním poločase aktivnější, druhá půle pro něj nezačala dobře. Už tři minuty po rozehrávce totiž Tangerines obnovili vedení. Přitom míč do sítě nedokázal dopravit Campbell ani Taylor-Fletcher, nicméně tu byl ještě Vaughan, jenž se již nemýlil. Ovšem Everton se nenechal zaskočit a za dvě minuty srovnal. Coleman prostřelil nejistého Gilkse.

Po hodině hry mohl domácím vrátit vedení Adam. Nejprve byla Philipsova střela zablokována, ale míče se poté zmocnil Adam, jenže branku netrefil. Hra se pak trochu uklidnila, což více vyhovovalo Evertonu, který vyrážel dopředu ze zabezpečené obrany. V 68. minutě měl po spolupráci s Cahillem šanci Pienaar, ale Gilks v těžké pozici dobře zareagoval a vyrazil jeho střelu na roh. Ještě větší šanci měl vzápětí Saha. Toho našel opět Pienaar, ale francouzský útočník nedokázal trefit branku. Toffees hodně chtěli třetí gól, ale Blackpool v závěru hrozil z protiútoků. Šanci měl Adam, ale tomu dnes nebylo přáno. Dobrou střelu mu Howard vytáhl. Zápas tak skončil 2:2.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

X2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele