18. kolo
18.12.2010 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

West Ham zvládl vyrovnat, ale na nic víc se už nezmohl. Ode dna tabulky se tak neodpoutal...

West Ham si nepomohl a manažer Grant se zároveň nikterak nepřiblížil k naplnění údajně existujícího ultimáta, které mu zadává do konce kalendářního roku minimálně jednou vyhrát. Hammers by si tak možná s trochou nadsázky i přáli, aby také jejich utkání dnes bylo odloženo jako plno jiných, protože takto po remíze 1:1 nadále zůstávají poslední.

Jestliže ukrutná zima poznamenala drtivou většinu okolních zápasů natolik, že musely být odloženy, tady si vybírala podstatně krutější daň. K nečekaně absentujícímu Greenovi, jenž se nestihl zotavit po menší operaci a prvně po třech letech tak vynechal ligový zápas, se totiž při předzápasovém rozehřívání přidal i Behrami a v průběhu utkání pak musel pro svalové problémy odstoupit i Roberts na druhé straně.

Navíc popravdě hráčům nedělal dobrotu ani promrzlý terén, na němž si míč poskakoval, jak se mu zrovna zachtělo, takže z postupných útoků zpravidla vůbec nic nebylo. Hrozbu znamenaly akorát přímé kopy Mortena Pedersena, ten jednou při zemi těsně minul bližší tyč, podruhé se po jeho projektilu bezchybně vrhl debutant Boffin. West Ham se pro změnu osmělil až ve 41. minutě, kdy Piquionne slibnou šanci po skvělém pasu Dyera proměnil akorát ve střelu do boční sítě. A ještě zajímavěji pak vypadala příležitost Boa Morteho, kterého Robinson vychytal takovým prapodivným poskokem na místě.

Druhý poločas už byl o poznání zábavnější a celkově koukatelnější. K jeho zvýšené atraktivitě rozhodně přispěl i brzy vstřelený gól, který se však docela těžko popisuje. Celé to nicméně odstartovala hrubice Boffina, který se jen tak naprázdno proletěl vzduchem, a i když záhy následky jakž takž napravil pěkným zákrokem, nakonec přeci jen známe prvního střelce gólu - je jím Nelsenovo koleno. Pozitivním výtažkem z této situace, pozitivním pro inkasující mužstvo, je nicméně s ním spojené nakopnutí a o dost zlepšený výkon. Dyer totiž okamžitě přesprintoval Giveta a divže nenašel Colea a posléze byl gólu ještě blíže Upson, který odrazil Stanislasovu ztečovanou ránu do tyče.

Kladiváři se nakonec zaslouženého vyrovnání dočkali až v 78. minutě, kdy na heroický, ale relativně včas zastavený průnik Parkera ideálně prudkou ranou navázal Junior Stanislas. Od té doby se oba celky srdnatě rvaly o klíčové dva body navrch. Jenže Dunnův gól stěží pochopitelně neuznal rozhodčí pro údajný faul Nelsena na Gabbidona, zatímco na druhé straně se opět blýskl Parker, jehož skvostnou přihrávku pak ovšem ideálně nezpracoval McCarthy. Zahrozit tedy ještě v nastavení mohl Blackburn skrze třetí nebezpečný přímák Pedersena. Boffin ale pro jeho štěstí nemusela zasahovat.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 1

Reagovat
smazaný uživatel

chyba Liverpool nikdy PL nevyhrál ... jen Man U, Rovers , Arsenal a Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

nevieem odkial beries take skvele informacie, ale aby si bol v obraze tak Liverpool FC Je historicky vôbec najúspešnejší anglický klub. Vyhral 18× domácu ligu

Reagovat
smazaný uživatel

to ano to máš úplnou pravdu! ale zdá se mi že se majitel zminuje o novodobé historii ligy od sezony 92/93. jinak samozřejmě v celé historii nejvyšší anglické soutěže je těch týmů co ligu vyhrálo více

Reagovat
smazaný uživatel

majitel ... autor článku

Reagovat
scholes18

co by som dal za to aby hammers vyhrali..

Reagovat
smazaný uživatel

Super vysel mi tip

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele