8. kolo
18.10.2010 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Blackburn se Sunderlandem opět nenadchly, rozešly se smírně a bez branek

Klasika. Blackburn se Sunderlandem si s řádnou gólovou nadílkou opět nedělaly žádnou hlavu a výsledkem je dokonce bezbranková remíza. Ofenzivní choutky Rovers okleštila jen krátce před přestávkou červená karta pro Sambu, kdežto Black Cats mohou bodu opravdu jen litovat. Takový Bent dnes klidně mohl skórovat hned třikrát.

Poprvé se tak mohlo stát ve 25. minutě, kdy měl anglický reprezentant kopu času na zakončení tváří v tvář Robinsonovi, a přesto nedal. Hrubou chybu v bránění Gaela Giveta tak vůbec nepotrestal. Na opačném konci hřiště to byl zas Kalinič, kdo hlavou odmítl zavěsit, a ještě před Bentem z přímého kopu Mignoleta trochu výrazněji postrašil Pedersen. Když se ani jeden z těchto pokusů neujal, o zlomový okamžik se tedy musel postarat domácí stoper Samba, který nedokázal unikajícího Welbecka zastavit lépe než za cenu faulu oceněného po zásluze červeným kartonkem. Blackburn navíc ještě mohl být rád, že sudí neukázal na penaltový puntík a patrně správně vyhostil Mackems těsně za hranici šestnáctky. Tam odsud Bardsley vypálil jen do zdi a z dorážky trestuhodně minul Bent.

Druhý poločas okamžitě odstartoval znovu klíčový střelec Sunderlandu, jenž dnes bohudík pro Blackburn vůbec neměl svůj den. V 52. minutě se tedy sice šikovně vedral před svého strážce, ovšem Malbranqueův centr pak zvládl odpálit pouze vedle brankové konstrukce. A stejně dopadl i sám francouzský křídelník, když se pokoušel lobovat Robinsona, jehož předtím vyvedl z míry dobře napadající Bent. Obzvlášť v poslední desetiminutovce pak Rovers už vůbec nestačili, bylo zřejmé, že jim už odešly takřka veškeré síly. Bruce tak za vytrvalého deště hnal své svěřence kupředu a alespoň k něčemu jeho snaha vedla. Střídající Zenden mohl osamocen hlavičkovat, svůj projektil však stočil akorát do Robinsonovy náruče a vzápětí nepochodil ani Gyan se svou kroucenou střelou.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Gyan da gol

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 oba Pedersen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele