3. kolo
28.08.2010 13:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Arsenal doslova udolal houževnaté Rovers

Arsenal si na své konto připisuje poněkud jinačí tři body než před týdnem. Zatímco tehdy šlo o jednoznačnou záležitost, toto vítězství lze řadit mezi ty vyloženě vydřené. Po dnešku je nicméně nad slunce jasné, že Gunners pro honbu za titulem potřebují zpevnit především defenzívu, příště už jim totiž štěstí tak jako při druhém gólu přát nemusí.

Možná trochu překvapivě se v základní sestavě Arsenalu neobjevil Tomáš Rosický, a třebaže to po chvíli bylo trochu znát, úplně zpočátku jako by to jeho spoluhráčům až tak nevadilo. Hned ve čtvrté minutě pálil po sérii odrazů Diaby a zahrál si pro změnu biliár s Grellou a Robinsonem. Jeho gólová střela se od těchto dvou bůhvíjak dostala do bezpečné vzdálenosti od brankové čáry. Brzy přitom mohlo hřmít i na druhé straně, a jak jinak než po standardní situaci. V desáté minutě musel pokus Nelsena vyhlavičkovávat Fabregas až u pravé tyče, aby se chvíli poté Almunia jen horko těžko pral o míč s dotírajícím Sambou. Taky Arsene Wenger se už dostatečně zahřál a raději rovnou odhazoval sako, obranné standardky jeho mužstva jej dnes musely doslova děsit. Hned v 16. minutě se opět v hlavičce prodral Samba a naštěstí pro hosty zacílil až příliš vysoko.

Gunners byli místy ze soupeřova hurá stylu jak u vytržení. Rovers se s ničím nemazali a centrovali, pálili, vhazovali v duchu "vše na branku". Arsenalu to dělalo problémy. Jenže jednou se domácí nechali unést a Van Persie s Walcottem dali vzpomenout na někdejší doménu Londýňanů - bleskové precizně zakončené protiútoky. Holandský snajpr si všiml nastartovaného rychlíka, citlivě mu prostrčil balon mezi obránci a anglickému křídelníkovi už nedělalo velký problém přesně zakončit i z většího úhlu. Jenže radost, trošku neoprávněnou, si Arsenalu neužil moc dlouho. Hladovější Rovers se vyrovnání dočkali ve 27. minutě, kdy nedůrazného Koscielnyho zválcoval El Hadji Diouf, přihrál míč před kasu a tam ho do sítě i mezi dvěma protihráči uklidil do sítě jeho jmenovec Mame Biram. Znovu se probouzející mizérii Arsenalu pak jenom podtrhlo obnovené zranění Robina Van Persieho, jehož deset minut před přestávkou nahradil Chamakh.

Obranné hrubky dnes hrály prim zejména na straně Arsenalu, ovšem také jeho útočníci dokážou využívat menších zaváhání soupeřova defenzivního valu. Jedné takové škvíry využil v 51. minutě Sagna k ojedinělému sprintu za obranu. Jeho následný pas ještě Fabregas namířil do Walcottových zad, ovšem štěstěna stála při hostech, a tak odražený míč mohl doklepnout do sítě Aršavin. Rovers odpověděli Kaliničovým zakopnutím balonu na tribunu a pak nadále hrou spíše na náhodu. Jedinou podstatnou změnou bylo odvážnější otevírání zadních vrátek, čehož sice Kanonýři ne a ne využít, ovšem skoro každý jejich brejk si o gólovou situaci minimálně říkal. To jen Theo Walcott dvakrát slušně pálil, a to rozhodně nešlo o vyloženě gólové situace.

Snad jedinou situaci, kdy za druhý poločas Blackburn opravdu mohl docílit gólu, datujeme do 82. minuty. Tenkrát Dunn využil nepochopitelného nedůrazu tří Kanonýrů a z osy hřiště vypustil, bohužel pro domácí tým, pouze slabou ránu přímo do Almunii. Nebýt tak zpackané koncovky, mohl se už Wenger opět držet za hlavu. A když to "nevyšlo" v tuhle chvíli, drbal si ji po několika okamžicích. V nastavení mohl Arsenal potvrdit své vedení, jenže Walcottovu přihrávku si ideálně nezpracoval Wilshere a ze stoprocentní šance rázem byla akorát střela ze skluzu do ideálně postaveného Robinsona.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

loni Blackburn překvapivě vyhrál 2 : 1, teď dostane o gol více a bude to 2 : 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 !

Reagovat
Devil

1:2

Reagovat
diastan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

zdánlivě povinný tři body, ale velice těžkej zápas... přál bych si 0:2, tipuju 1:1 nebo 0:1...

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 ( 90+3. Bendtner)

Reagovat
smazaný uživatel

berlí

Reagovat
Trand

A ten se tam veme jako kde?

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
Lorcan

hodně těžkej zápas, 1:2 a budem rádi

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 jasná zpráva

Reagovat
smazaný uživatel

arsenal vyhraje o 2 goly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele