14. kolo
20.11.2010 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Birmingham City - Chelsea FC 1:0

Mizérie obhájce titulu pokračuje. Chelsea se nemůže dostat z velkého útlumu a dnes znovu prohrála. Birmingham jí dokázal porazit snad jeho jedinou střelou utkání, kdy se trefil Lee Bowyer. Lví podíl na úspěchu Brums má však jiný muž, gólman Ben Foster, jenž vychytal všechny šance Chelsea.

Chelsea vyrukovala s hodně poslepovanou sestavou. Na stoperu se sice objevil Alex, jenž kvůli početné marodce odložil operaci, ale vedle něj stál Ivanovič a na pravém kraji obrany Ferreira. V záloze pak zaskakoval Malouda, v útoku byl Kalou. Přesto Chelsea nemyslela na nic jiného než tři body.

Hned v první minutě sklepl dlouhý balón hrudí Drogba a Kalou měl šanci ke střele, ale rychlý gól v St Andrew's nepadl. V páté minutě měl velkou šanci na otevření skóre Drogba, když šel sám na Fostera, jenže domácí gólman vyběhl a zastavil ho.

V 17. minutě pak z ničeho nic vzaly plány Chelsea za své a zejména Drogba mohl litovat neproměněné šance. Dlouhý pas Larssona totiž hlavičkou sklepl Jerome na Bowyera, kterého vůbec nehlídal Alex a birminghamský záložník sám před Čechem poslal Brums do vedení. Byl to pro něj vůbec první gól v roce 2010. Chelsea odpověděla další Drogbovou velkou šancí, jenže Foster byl opět skvělý. Hlaviku soupeřova kanonýra zlikvidoval skvělým reflexem. Za pět minut se do šance prodal po kombinaci s Kalouem Ashley Cole, ale Foster byl u bližší tyče opět připraven.

Foster byl pro Birmingham velkou oporou, bez něj už by asi domácí dávno nevedli. Ve 37. minutě si poradil s mírně tečovaným trestňákem Drogby a vzápětí ho zachránila branková konstrukce. Byl to opět Drogba, jenže tomu dnes nebylo přáno. Hlavou sice Fostera překonal, ale tyč byla proti.

Ve druhém poločase už to prakticky bylo jen na jednu bránu. I když ne, že by to v první půli bylo jiné, jenže to se Brums podařilo se štěstím vstřelil gól. V 62. minutě se do pokutového území dostával Ramires, až ho musel na poslední chvíli skvělým zákrokem zastavil Johnson. Vzápětí měl skvělou příležitost na srovnání Kalou, ale přestřelil. Čtvrthodiny před závěrečným hvizdem se opět vyznamenal Foster. Tentokrát zariskoval, když vyběhl na kraj šestnáctky proti Kalouovi, který se mu snažil vyhnout, ale nakonec vybojoval jen rohový kop. Tři minuty na to zakončoval hlavou Ivanovič, ale hádejte, jak to dopadlo. Výborný Foster připraven.

Blízko gólu byla Chelsea opět v 82. minutě. Malouda si udělal prostor a poslal přesný pas na Alexe, jenomže míč se od jeho plešaté hlavy odrazil nad bránu. V závěrečných minutách vyvinula Chelsea na svého soupeře veliký tlak, jenže to k ničemu nebylo a Brums si připsali velice cenné tři body. Naopak Chelsea pokračuje v mizerných výkonech.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (21)

Přidat komentář
PePiG7

0:0 nebo 1:1(Zigic-Ramires)

Reagovat
smazaný uživatel

zigic nekop a ramires s míčem taky ještě nic nevymyslel ani jeden nemůže dát gol

Reagovat
mithro

1-0 Zigic

Reagovat
mithro

tak ak nebude hrat alex ani terry tak mozno aj 2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Budeme rádi za bod

Reagovat
smazaný uživatel

ste blbci tady si chelsea spraví chuť tutová dvojka

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 stací muze byt i 2:0 to by nevadilo.

Reagovat
smazaný uživatel

2:

Reagovat
smazaný uživatel

2:1*

Reagovat
smazaný uživatel

jasne, uz do konca sezony nic neuhraju, podla tychto prispevkov by to mal byt nejaky poslabsi team, zejo?

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tutová 1!

Reagovat
cresposuper

2-1

Reagovat
Lorcan

neprohra domácích

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
tomassson

jdu proti beringhamu 2

Reagovat
Emqick

Boys in blue!!

Reagovat
66pepo66

Verim v neprehru domacich.. Chelsea je oslabena.. Alex ak nastupy tak bude mat problemy.. Myslim, ze ked bude hrat Birmingham tvrdo tka na domacej pode zvitazi pri najhorsom remizuje

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra ta středová řada je tak žalostná... Chelsea musí v zimě nutně posílit zálohu...

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele