2. kolo
21.08.2010 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Birmingham City - Blackburn Rovers 2:1

Blackburn sice vedl po brance N'Zonziho v Birminghamu 1:0, ale bez bodu nechtěl odejít Craig Gardner a dvěma přesnými trefami nakonec zajistil pro Brums hned plný bodový zisk.

Úvodní pětačtyřicetiminutovka nabídla fanouškům naprosto vyrovnaný fotbal, který odpovídal loňskému umístění obou mužstev. Birmingham i Blackburn získal loni 11 výher a 13 remíz, skončily shodně ve středu tabulky s 50 body. Kvůli lepšímu skóre skončili výše Brums. Diváky na St. Andrews tak z letargie vyrušil až Scott Dann, jehož hlavičku zblízka skvěle vytáhl Paul Robinson.

Pořádně se ale začalo hrát až po poločase. Nejprve skvěle zakročil proti centru Gardnera Michel Salgado, jenž nebral ohled na svůj věk a akrobaticky míč odvrátil. Poté ve vápně fauloval Sambu Žigič a Blackburnu se naskytla skvělá možnost na otevření skóre. Jenže Foster Pedersenovu penaltu výtečně vytáhl na břevno a ven z branky.

Birmingham to ale trochu překvapivě neprobralo, a tak o v 54. minutě mohl otevřít skóre po rohovém kopu N'Zonzi. Až pak začali Brums reagovat a na vyrovnávací branku dlouho nečekali. Už za tři mnuty si totiž Gardner naběhl na McFaddenův pas a na zadní tyči srovnal. Šanci měli poté opět Rovers, Kalinič po Pedersenově standardce trefil tyč. A v 71. minutě mohl Blackburn jen smutně sledovat, jak si Birmingham skrze druhou branku Gardnera kráčí pro tři body.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
Devil

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele