1. kolo
14.08.2010 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Aston Villa - West Ham United 3:0

Kevin MacDonald nechal zapomenout na špatný start do loňské sezóny a se svými svěřenci přejel bez větších problémů West Ham. Ke třem přesným trefám přidali hned čtyři tyčky. Před pohárovým zápasem s Rapidem tak alespoň trochu uklidnili předsezónní rozpačité pocity jejich fanoušků.

V prvním letošním ligovém poločasu museli být domácí diváci na Villa Parku naprosto spokojeni. Nejenže viděli dva góly v brance soupeře, navíc mohli sledovat povedený start vzhledem k celkovému výkonu. Po změně stran přišly určité náznaky chtíče po bodech i od hostů, přesto nakonec mohli být rádi, že si neodváží o poznání větší nadílku.

Villans hrozili hned z úvodu zápasu nebezpečnými centry. Jenže Dunne nevyužil špatného vyběhnutí Greena a hlavičkou branku minul. Obdobně si vedl i Carew, který po přímém kopu nemířil přesně ze dvou metrů.

Obrovskou hrubku vytvořil po deseti minutách hry Tomkins, který vyslal Carewa samotného na brankáře. Green snahu o kličku vystihl, míč však vyrazil pouze k dobíhajícímu Tomkinsovi, od jehož levé nohy se míč odrazil do tyče.

Jenže za necelých pět minut se už domácí hráči radovali. Střílený centr Younga vyrazil Green pouze k Albrightonovi, který vypálil z voleje. I jeho pokus brankář Kladivářů nasměroval pouze k soupeři, Downing tak z hranice ofsajdu neměl problém dorazit míč do odkryté branky - 1:0.

A s hosty mohlo být ještě hůře v jednadvacáté minutě. Friedel vykopl z vlastního vápna, Carew hlavičkou prodloužil a Young vymyslel chytrý lob, který Green výtečným zákrokem vytěsnil na horní síť.

Nadále lepší Villans pokračovali v taktice velkého množství centrů, ale pozorná obrana hostů dlouho soupeři další gólem zavánějící střelu neumožňovala. Carewova teč hlavičkou metr a půl vedle však byla předzvěstí druhého úspěšného centru pět minut před koncem první půle.

Po kombinaci tří hráčů v rohu hřiště se k centru odhodlal Ashley Young a na jeho míč k malému vápnu naběhl v plné rychlosti Petrov. Ten pak hlavičkou nedal Greenovi šanci zareagovat a pojistil tak vedení svého týmu.

West Ham mohl okamžitě kontrovat, ale Friedel se proti střele k tyči od Boa Morteho vyznamenal. Ve 45. minutě dostal šanci z přímého kopu Noble, zamířil těsně nad břevno a do šaten se tak šlo za dvoubrankového vedení Villans.

Střídající Piquionne mohl už po půlminutě ohrozit branku domácích, svůj pohotový pokus z dálky zvedl přespříliš. To u Greena se znovu zvonilo. Tentokrát mířil do brankové konstrukce Downing z přímého kopu z třiadvaceti metrů.

Svou chybu z úvodu zápasu mohl napravit Tomkins, který dostal míč na zadní tyč, ale v běhu svým volejem mezi tři tyče nezamířil. Vydatný déšť jakoby probral hostující hráče a další obrovskou šanci zahodil Faubert nepřesnou střelou z jedenácti metrů.

A tak přišel třetí zásah do branky Roberta Greena. Na levé straně se parádně uvolnil Albrighton, nahrál zpět na hranici vápna Milnerovi, a ten bez přípravy zamířil po zemi přesně ke vzdálenější tyči - 3:0.

Dvacetiletý odchovanec Villans hned v další šanci vybojoval nebezpečný přímý kop, po jehož rozehrání rozezněl Downing břevno, už třetí tyč Greenovy branky. Dvanáct minut před koncem řádné hrací doby navíc přišla čtvrtá. Milnerovu střílenou přihrávku zachytil Carew, který se přes evidentní držení dokázal otočit a přízemní střelou trefit pravou tyč, od které míč běžel podél brankové čáry až k Youngovi, který z nulového úhlu trefil pouze boční síť.

Z povinnosti dohrávaný závěr pak nabídl "standing ovation" pro Marca Albrightona, který svým výkonem pozvedl celkový dojem ze hry domácího týmu. Když se v nastavení znovu nedokázal prosadit smolař Carew a hosté z minutového obléhání vápna Villans nevytvořili jedinou střelu, skončil zápas rozdílem třídy 3:0.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (13)

Přidat komentář
Devil

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tusim 1 tezky zapas

Reagovat
smazaný uživatel

překvapivě 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Villa vyhraje 1:0

Reagovat
KnoxXx

1-1

Reagovat
milan78

kdo je trénuje ?

Reagovat
smazaný uživatel

West Ham prekvapi a pod novym koucem vyhraji 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jsem divnej pocit z toho zápasu ale Villans hráli super fotbal. McDonald sliboval že dá šance mladým hráčům a Marc Albrighton byl luxusní společně s Youngem a Milnerem patril k nejlepším hráčům na hřišti. Zasloužená vyhra Villans

Reagovat
smazaný uživatel

Kev MacDonald je borec, snad sve borce pripravi rovnez skvele i na dejavu na Rapid :-)

Reagovat
smazaný uživatel

jsem si říkal kde jsi tak dlouho ..........no Dejavu s Rapid doufám vyjde! Villans WHU prehrali ve vsech smerech ......... jednou se na Villa Park musim ject podívat

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem na rohy 15-6 :-D

Reagovat
Legolas John

Mark Albrighton

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele