17. kolo
11.12.2010 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Aston Villa - West Bromwich Albion 2:1

Villans mohou děkovat přesným centrům talentovaného Albrightona, který výrazně dopomohl k vítězství nad rivalem, jenž byl především v první půli lepším týmem. Baggies tak přes snaživý výkon ani podeváté Villu v Premier league neporazili.

West Brom vstoupil na Villa Park bez přílišného respektu a od úvodu svého soupeře zlehka přehrával. Po třech minutách se k odraženému rohu dostal Tchoyi, ale přes Collinse pálil jen do míst, kde byl připravený Friedel.

Mezi osmnáctou a jednadvacátou minutou zahrozili hosté hned třikrát. Nejprve Bruntova křižná střela skončila vedle tyče. Tchoyi se po průniku do vápna zbavil Collinse i Warnocka, aby rozezvučel břevno. A neuspěl ani Fortuné, který z opačné strany než Brunt zkoušel střílet na vzdálenější stranu.

Většina fanoušků tak mohla slavit úvodní gól v síti Baggies, když se Albrighton parádně uvolnil u pravé lajny a od brankové čáry centroval do malého vápna. Tam si k zadní tyči naběhl volný Downing a do odkryté branky snadno usměrnil.

Villans hráli ze zajištěné obrany, a to se také promítlo do druhé části prvního dějství, během které čekali diváci na výraznější šanci u jedné z bran marně.

Deset minut po změně stran si svou úspěšnou spolupráci mohli hráči Villy prohodit, ale po centru Downinga hlavičkoval Albrighton metr vedle levé tyče. Na druhé stran mohl trestat Jara, po akci Scharnera s Fortuném ale z dobré pozici zamířil bez přípravy vedle.

Postupem času se odkrývala v hostující obraně větší okna. Kombinace mezi Youngem a Heskeym ovšem vázla a chyby zůstávaly nepotrestány. Na řadu tak musel znovu přijít centr Albrightona, který využil závaru před brankou a dokonalým centrem našel na malém vápně Heskeyho. Ten zřejmě ani nečekal, že se přes Collinse dostane k míči a šťastnou hlavičkou tak zaskočil i brankáře Carsona.

V 90. minutě už Baggies tlačili plnou silou do bránící Villy a Scharner se po rohovém kopu Brunta dokázal hlavičkou prosadit - 2:1. Nervózní domácí mohli ztratit náskok dvou gólů během jediné minuty. Thomas se dostal přes obranu až k malému vápnu, odkud těsně přestřelil. Za podpory fanoušků tak Aston Villa důležité vítězství udržela.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4 1 Agbonlahor,Carew,Agbonlahor,Agbonlahor-Brunt

Reagovat
vanGomm

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele