13. kolo
13.11.2010 13:45 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Strhující závěr na Villa Parku nakonec United o neporazitelnost neobral

Jestli se dosud ještě neporazitelnost Manchesteru United nikdy neotřásala v základech, pak dneska určitě ano. Fergusonovi svěřenci na Villa Parku prohrávali 0:2, na vyrovnání měli něco přes čtvrt hodinu a přitom byli úplně na dně. Pak se však něco stalo a zásluhou Machedy s Vidičem nakonec hosté svou šňůru bez porážky prodloužili již na 13 zápasů.

První poločas sobotního šlágru nabídl dosti nepořádnou podívanou. Hráči na obou stranách se sami dostávali do úzkých, takříkajíc do špeku, dávali si těžké přihrávky a hlavně díky tomu se jim pak nedařilo využívat menších či větších zaváhání nejistých obránců. Na Villa Parku to tak místy mohlo vypadat, jako by se sem sjely týmy z české Gambrinus ligy. Přesto pár záblesků geniality odhalit šlo. Například Hernandézovu delikátní kolmici, se kterou však Berbatov nenaložil vůbec dobře, nebo zdařilý signál z přímého kopu, který umožnil Evrovi odcentrovat z velmi nebezpečné pozice. Bohužel pro hosty však nikdo v bílém na jeho výzvu nedosáhl. Na druhé straně o sobě dal pořádně vědět až koncem poločasu Downing, jehož ránu zajímavě tečoval Ferdinand. Jinak Villans nebyla k ničemu ani místy drtivá územní převaha.

Do druhého dějství už birminghamští vstoupili o mnoho lépe - po Vidičově zkratu ovšem Albrighton zacílil pouze do boční sítě. Stejný hráč pak ještě o pár chvil později minul v největší šanci utkání, když se zpoza zadní tyče hlavou opřel do centru Downinga a jeho křižnému projektilu scházely k dokonalosti opravdu jen centimetry. Villa stupňovala tlak, respektive závažnost svých šancí. V 66. minutě totiž po Downingově centru orazítkoval břevno James Collins, hrdina posledního duelu s Blackpoolem. To ale nebylo zdaleka vše. Uplynulo jenom pár sekund a na Youngovu nevýraznou koncovku pohotový Agbonlahor tím, že napálil pro změnu pravou tyčku! Hned vzápětí navíc Downing rozvlnil alespoň boční síťku. Zkrátka a dobře - United v těchto chvílích nemohli tápat více.

Vše vykulminovalo v situaci ze 71. minuty, kdy sudí trošku přísně nařídil penaltu po souboji Browna s Youngem. Sám postižený pak poslal Van der Sara přesně na opačnou stranu a konečně urval pro svůj tým zasloužené vedení. Totálně zdecimovaní United potom o čtyři minuty později padli ještě jednou, tentokrát díky Machedově zkratu a následném učebnicově sehraném protiútoku soupeře. Ten zprvu vedl Young, jenž přenechal míč Downing a jeho křižný pas už musela být pro Albrightona vyloženě radost proměnit v gól.

Jakkoliv se řešení otázky manchesterského vzpamatování mohlo zdát úplně mimo, přece jen po druhém inkasovaném gólu Red Devils zabrali. Ferdinand třeba hned mohl snížit, když k němu propadl míč na levou tyč a Friedel vypadal být odstaven, ovšem v tu chvíli ho ještě na brankové čáře zvládl zastoupit Albrighton. Povést se mu to ale nemohlo o pár vteřinek později, kdy na hraně šestnáctky předal Carrick míč Machedovi a ten perfektně vymetl levou šibenici domácí svatyně. Na koně se tak rázem vyhoupli United.

A vše bylo názorně zdokumentováno v 85. minutě. Nani zacvičil na levé straně se svým strážcem a nasměroval míč tak akorát přes Collinse na zadní tyčku, kde už číhal neomylně zakončující Vidič. Oba celky si tak ukázkově vyměnily pozice, najednou byla totálně na dně Villa namísto Manchesteru. A to ještě nemusel být konec. Proti Obertanovi však příkladně vystartoval Friedel a Carrickův procítěný pokus zase neprošel skrz několikanásobnou hradbu těl před americkým brankářem.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (17)

Přidat komentář
PePiG7

0:1 Berbatov

Reagovat
smazaný uživatel

kééžby se konečně trefil

Reagovat
PePiG7

to jo,já si myslím že mu to pomůže a zvedne sebevědomí protože dnes se opět netrefil

Reagovat
mithro

jasna 2ka, po zavahani s City musia byt tri body, dufam ze nastupime ofenzivnejsie, s dvomi hrotmi a obaja sa trafia

Reagovat
vanGomm

2.

Reagovat
smazaný uživatel

... další plichta - po vloženém středečním derby, navíc venku, navíc Aston Villa. Možná ManU letos i poprvé prohraje.

Reagovat
smazaný uživatel

... když se navíc dívám na ten kurz, být pacient, dal bych 1 nebo neprohru AV (10)

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 - Hernandez,nebo Nani...Berbatov se samozřejmě netrefí a kdyby se opravdu ta náhoda stala,tak mu to stejně nepomůže,jako po celou dobu v United

Reagovat
Tomtaf

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

manchester ma silnou marodku takze tipuju remizu..a neprohru manchesteru....maximalne 0:1

Reagovat
mithro

tak vyzera to ze patrice bude fit, uvidime ako rafael, ale tam to nejak uhra aj Wes, dufamz e nebudeme hrat zase len na jedneho utocnika

Reagovat
Mircu5

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Těžký zápas, ale snad i s tou poměrně velkou marodkou nějak ukopeme výhru o gól. Glory, glory Man United!!

Reagovat
Devil

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Nám ( Chelsea ) by bodla remízka

Reagovat
REPLIKATOR

No to je sestava - Banna, Hogg

Reagovat
smazaný uživatel

Tak poslední 20ti minutovka byla doslova infarktová. Jakoby nás ty 2 góly AV nakoply a posledních 15 minut jsme hráli opravdu dobře a mohli jsme skóre dokonce otočit v náš prospěch, ale i remíza je s ohledem na průběh utkání cenná. Utkání opět nezvládl Berbatov a podle mě i rozhodčí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele