12. kolo
10.11.2010 20:45 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Blackpool užuž sahal po dalších senzačních bodech, Villa si však nakonec výhru vzít nenechala

Blackpool zase kousal, když se s Aston Villou na jejím hřišti přetahoval o body do poslední možné chvíle. Nakonec tedy po statečném výkonu padl, to ale jen díky Collinsově zásahu v 90. minutě. Birminghamští takto nicméně urvali první domácí výhru od srpna.

Stejně jako přihlížející bavil strhující závěr, tak vzrušující byl i vstup do utkání. A to z obou stran. Nejdříve Tangerines málem udeřily z brejku, kdy Phillips přihrával Harewoodovi, jenž trestuhodně přestřelil. Na opačném konci využil Albrighton Sylvestreho zaváhání pouze ke střele přímo do stojícího Kingsona. Otevření skóre se tedy duel na Villa Parku dočkal až ve 20. minutě. Tehdy si Downing vyměnil přihrávku s Youngem, hodil si míč na slabší pravačku a za pomoci Keinanovy teče překonal bezmocného Kingsona. Tentýž hráč pak ještě před přestávkou mohl zařídit i druhý gól Villans, po jeho centru však Albrighton trefil jen Euella na brankové čáře.

O to překvapivější, vzhledem k dosavadnímu vývoji, byla posléze trefa Harewooda, jež přišla minutu před koncem poločasu doopravdy jako blesk z čistého nebe. Někdejší forvard Aston Villy tady zužitkoval parádní patičku Phillipse.

Po čtvrthodinové pauze byli po balonu hladovější domácí, kteří okamžitě čtyřikrát (!) postrašili Kingsona. Ten se nejprve vytáhl s nejistým zákrokem proti Youngově projektilu, potom byl zase na poslední chvíli zastoupen Carneym, který jen taktak zvládl odkopnout do bezpečí gólový pokus Collinse. V 53. minutě navíc přehlavičkoval branku Dunne a jen o chvíli později zachránil Blackpool před další újmou Delfounesův útočný faul.

Birminghamští obnovili své vedení přesně po hodině hry, kdy Young obětavě dopravil míč k Delfounesovi a ten už tváří v tvář Kingsonovi nezaváhal. Tahle výhoda Villans trvala až do 88. minuty. V tu chvíli se šťastně prosadil střídající Campbell, jehož střelu Collins ztečoval natolik "šikovně", že tak akorát přeplachtila udiveného Friedela. Právě stoper Aston Villy se ale nakonec stal nefalšovaným hrdinou utkání, když ještě v poslední minutě zvládl svou relativní minelu napravit a odhlavičkovat Downingův centr z rohu do sítě.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Mircu5

1:1

Reagovat
vanGomm

Blackpool venku 3x vyhrál,takže by mohl mít už vybráno.Proti tomu je Aston Villa 5 kol bez výhry z toho má 3 remízy,takže začíná být na řadě.Tipnu proto 1.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

TIP: 1 notka Tutovka

Reagovat
smazaný uživatel

Zaslouzena vyhra.

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

L.Sylvestre konečně v základu.

Reagovat
Usty

Když už nic, mohlo by to Villans nabudit a uhrát něco s MU..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele