14. kolo
20.11.2010 13:45 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

Spurs předvedl obdivuhodný obrat a donutil svého rivala uříznout si pořádný kus ostudy!

Po šedesáté deváté to už konečně klaplo! Tottenham přesně tolik zápasů a 17 let čekal na opojný pocit vítězství na půdě některého z týmů Big Four - dnes tohle prokletí prolomil, a ještě jakým způsobem! Po poločase byl možná na odpis, on však i dvoubrankové manko stáhl a vyžádal si respekt celého širého Albionu.

Můj dům - můj hrad. Arsenal na vlastní hřišti Tottenhamu nepodlehl od roku 1993 a dnes se na tom podle úvodních minut nemělo nic měnit. Kanonýři během první dvacetiminutovky pustili soupeře k balonu jen sporadicky, například obávaného Van der Vaarta i Balea dokonale vymazali z hrací plochy a navíc již v deváté minutě zvládli otevřít gólový účet zápasu. Cesc Fabregas našel delikátním pasem za obranou Nasriho, ten se s míčem na kopačce dostal přes nedůrazného Gomese a prakticky z brankové čáry dokázal uklidit míč tam, kam z jeho pohledu patří. Nutno podotknout, že ať už Gomes, nebo dobíhající Ekotto mohli gólu s přehledem zabránit, na druhou stranu takovou milimetrovou spolupráci nelze neocenit. Tím spíš, že od Tottenhamu se nám něčeho podobného opravdu nedostávalo, ten hrozil maximálně ze vzduchu, a to ještě nahodile. Proto jsme byli zatím v očekávání atraktivní podívané odsouzeni jen a jen ke sledování Arsenalu.

Ten nicméně nezklamával. Po secvičené kombinaci a dokonalém vyšachování hostující obrany se v ideální palebné pozici ocitl Fabregas, střela mu však vůbec nesedla. To Chamakh ve 26. minutě musel zakončovat v dosti krkolomném rozpoložení a naopak to ustál nejlépe, jak mohl. Aršavinův přízemní centr patrně holení ztečoval do sítě, přestože byl Gallasem bráněn dosti natěsno. Ve zbytku prvního poločasu pak Spurs alespoň částečně ucpali tu dálnici, kterou se začátkem utkání vystavěli uprostřed pole, směrem dopředu však ještě příliš nezabrali. Jenom pár závarů ve vápně, několik málo solidních centrů a jedna dalekonosná pumelice Modriče stojí za zmínku.

Jestliže zápasu mohl nový náboj jenom prospět, dostavil se ještě poměrně brzy. Už v 50. minutě totiž trestuhodně propadl dlouhý míč k Van der Vaartovi, ten ho nikým neatakován jenom posunul k Baleovi, který už vnějším nártem poslal míč tak akorát k pravé tyči - 2:1. Spurs hnedka ožili, zatímco Gunners nadále působili velmi ospale. Z jejich ofenzivního projevu se pomalu, ale jistě vytrácel pohyb, všechno měl rival najednou o dost jednodušší.

Paradoxně však právě tehdy, kdy si zase vše začalo sedat, a Arsenal se jal určovat tempo hry, přišla druhá rána do týlu ještě nedávno suverénních domácích. Fabregas totiž při Vaartově přímém kopu ve zdi nepochopitelně zvedl ruku k nebi, míč ji trefil a z následné penalty sám holandský záložník srovnal.

Po této změně stavu o vítězný gól intenzivněji usiloval Arsenal, který zase přebral taktovku utkání do svých rukou. Navíc se i zvládl dostat do slušných šancí, jejichž nevyužití bylo skutečně donebevolající. Nejprve Fabregasovu kroucenou střelu jen taktak vyrazil Gomes, posléze Koscielny nepochopitelně přehlavičkoval bránu po skvělém centru Van Persieho. A Gunners také brzy litovali. Nejprve Fabianski zase jednou nedokázal pořádně vyboxovat Baleův vysoký pas a měl jediné štěstí, že se Van der Vaartovi nechtělo zakončovat kolenem a při následném zpracování už k němu přistoupil Sagna.

Podruhé už se ale o nic opřít nemohl. Van der Vaart nasměroval do vápna ideální centr a Kaboul už neměl žádný problém prosadit se přes Van Persieho ke klíčové hlavičce zápasu - 2:3; nevídaný obrat dokonán! V samotném závěru ještě akorát nepovedeně pálil Rosický, pak už následovalo jenom obligátní gesto zmaru.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (31)

Přidat komentář
PePiG7

1:1(Chamakh-VdV)

Reagovat
smazaný uživatel

Come on Arsenal . Vyhrajeme 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mithro

remizka by tomu svedcala, ale ako poznam Spurs tak to bude tak 3-0

Reagovat
smazaný uživatel

trapas! arsenal vyhraje 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 a chelesea 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Šlágr kola 2:0-Fabregas,RVP-Bale

Reagovat
Mircu5

Ano a proto 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To mělo být, že po centru RVP se prosadí Bale do vlastní asi

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Arsenal je lepší!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Arsenal je lepší!

Reagovat
cepinzcegamy

6:4

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 pomeeee

Reagovat
Lorcan

3:0 (Chamakh, Fabregas, Nasri)

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 - Fabregas, Chamakh vs. 2x Bale

Reagovat
smazaný uživatel

přeju spurs ale vyhrají gunners, snad bude dost golu; tip: 3:2

Reagovat
66pepo66

Tu by to mohol byt dost zaujimav zapas, ktory si asi aj pozriem.. doprial by som Spurs.. ale no neviem.. mam tusaka, ze Arsenal vyhra.. takze moj typ je 1. snad padne viac golov

Reagovat
niflheim

Dneska jsem si chtěl vsadit na Arsenal. Odběhnul jsem však od kompu a nestihl jsem vsadit a nadával jsem jak sviňa, dkyž jsem viděl, že už Gunners vedou 2:0. Holt jak říká Rocky Balboa - ještě jsem neslyšel poslední gong.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak fotbal to byl krásnej, akorát se špatným koncem

Reagovat
smazaný uživatel

To jim dám Wenger v kabině pěknou čočku za ten druhý poločas...

Reagovat
smazaný uživatel

Z pohledu Man Utd nejlepší možný výsledek na to, že už se do sestavy vrátil i van Persie to byl ze strany gunners tragický výkon ve druhém poločase. Dle mého názoru si ale tottenham vítězství nad týmem big four za své letošní výsledky zaslouží.

Reagovat
smazaný uživatel

Takto to dopadne ked vyhra slabsi tim a nezasluzene este

Reagovat
Devil

znalec promluvil....

Reagovat
smazaný uživatel

Mas pravdu Devil znalec sa ozval . Chlapec si asi kukol vysledok a hned je vedla .

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělej zápas. Teda pokud zrovna člověk nefandí Gunners :)

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Arsenal FC ma sklamal mal zápas v rukách ale nakoniec to nedotiahol do úspešného konca.Škoda Arsenal FC mohol byť teraz na prvom mieste.

Reagovat
smazaný uživatel

Spurs krásné zaslúžené víťazstvo. The pride of North London

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele