14. kolo
29.11.2009 13:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Birmingham vyloupil Molineux Stadium

Atmosféra první adventní neděle přinesla více štěstí agilnějším Brums, kterým další body do tabulky zajistil brzký úder Lee Bowyera. Poražený Wolverhampton naopak zůstává uvězněn v sestupové cele. Vypadá to, že Vlky čekají opravdu perné Vánoce.

Birmingham tento zápas načal pěkně od podlahy - letos všeobecně dost propustnou obranu Wolves okamžitě rozhodil několika jistými přihrávkami a narážečkami, až z toho byl hned ve třetí minutě první gól utkání. Postaral se o něj Bowyer, který si nikým nehlídaný počíhal kousek za šestnáctkou na Larssonovu přihrávku, aby pak míč jen lehce podebral a mazaně přehodil bezmocného Hahnemanna.

Wolverhampton inkasovaná branka přeci jen probrala a v následujících minutách už byl Brums vyrovnaným soupeřem. Kdyby navíc Edwards v 10. minutě zvládl o něco lépe jasnou hlavičku po Jarvisově centru, mohlo se brzy začínat zase odznovu. Hra Vlků byla nicméně stále taková těžkopádná, bez pořádného systému a podpory spoře útočnících spoluhráčů. Kdežto Birmingham udivoval variabilitou své hry, díky níž mohl nepřesně hlavičkovat McFadden či z dobré pozice jen slabě pálit Larsson.

Další nápaditou kombinaci zakončoval nedobře umístěnou ranou Jerome, zatímco Wolves pořád tápali. A pořádně se nevzpamatovali až do konce poločasu, stále byli o něco horší stranou, což potvrzuje i záludná tečovaná bomba Bowyera, kterou heroickým způsobem zlikvidoval Hahnemann. Také u zrodu další pohledné akce na jeden dotyk stál někdejší záložník Newcastlu, jehož přihrávku na hraně velkého vápna ještě pro Beníteze sklepával Jerome, ekvádorský forvard však dneska neměl svůj den, a tak vysoko přestřelil.

Do druhého dějství vyběhli z kabiny přece jen hladovější Vlci než ti, co trávník na Molineux Stadium brázdili v první pětačtyřicetiminutovce. Defenzíva Birminghamu je však známa svou soudržností, takže se Wolverhampton dlouho nemohl dostat k pořádnému ohrožení soupeřovy klece. Naopak Brums neškodného soupeře málem v 72. minutě dorazili, kdy měl McFadden možnost řešit ojedinělou situaci tři na jednoho. Nakonec se rozhodl pro individuální zakončení, které díky výrazné teči nakonec pořádně vyděsilo domácí příznivce. Hahnemann ale i tak nemusel zasahovat, míč jen prosvištěl těsně vedle pravé tyčky.

Wolves se k další slušné šanci protlačili až čtvrthodinu před koncem, kdy zprvu váhavého Harta zachránily skvělé reflexy. Kandidát anglické reprezentace totiž nejprve ze skrumáže vyškrábl balon jen k Jarvisovi, na jehož slušnou střelu si pak sám počíhal. Vlci postupem času čím dál častěji otevírali zadní vrátka, přičemž jim samotným to bylo docela k ničemu a soupeř mohl v poklidu větrat. Jeho protiútoky však zpravidla končily blamáží.

Naopak domácí mohli ke konci udeřit, ovšem Ebanks-Blake vůbec nezvládl hlavičku po centru Milijaše, takže Hart mohl zůstat v klidu i nadále. Hůře mu bylo ještě v nastavení, kdy se na malém vápně hotovil k efektnímu zakončení nůžkami Doyle. Na poslední chvíli hlavou zasáhl Dann, jinak mohlo být opravdu zle. A do třetice si ještě na centr ze standardky naběhl nikým nehlídaný Berra, míč ale nasměroval až příliš vysoko.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele