21. kolo
16.03.2010 20:45 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Aston Villa stále na dohled Lize mistrů, Wigan ji od ní neizoloval

Symbolicky zrovna v tom samém týdnu, kdy David Beckham kvůli vážnému zranění vypadl z potencionální nominace na červnový šampionát v JAR, ozval se hlasitě James Milner, jeho vážný konkurent. Gólem teď totiž v úterní dohrávce rozhodl o výhře své Aston Villy nad Wiganem a tedy i o udržení se Birminghamských ve hře o čtvrtou příčku.

Wigan zvládl o víkendu opět nepříjemně šokovat své fanoušky, když zcela jasně podlehl o záchranu bojujícímu Boltonu. Dnes však jen podtrhl svou letošní nevyzpytatelnost a reagoval jedním z povedenějších výkonů. Do útoku se Latics zpravidla vrhali s obrovskou vervou, což platí hlavně o duu N’Zogbia-Rodallega. Druhý jmenovaný také ve 20. minutě při zemi notně protáhl pozorného Friedela, jehož krátce nato zpoza šestnáctky prověřil i Figueroa. Horší to bylo směrem dozadu, tam se Atleti stěží vypořádávali zejména s výškou Johna Carewa. Právě jeho hlavičku také neklidný, a přitom nikým neotravovaný McCarthy smetl ve 25. minutě do vlastní sítě. A norský forvard mohl sám skórovat ještě čtvrt hodinu poté, když si naběhl na pěkné prostrčení Younga. Kirkland jej však vychytal.

V té chvíli už ale byl stav opět vyrovnaný, neboť Wigan zvládl na změnu skóre zareagovat hned o dvě minuty později. Tehdy si Caldwell naskočil na N’Zogbiův centr ze standardky a uklidil míč do vzdálenějšího rohu soupeřovy branky. To byla ovšem prakticky poslední opravdová hrozba, které se dnes domácí dopustili. Morenovy dalekonosné pokusy pomineme. Postupem času se z dříve sympatického projevu Latics stával spíše projekt na udržení alespoň toho jednoho bodu. Ani ten však nakonec na DW Stadium nezůstal. Může za to pohotový a pohledný volej Milnera poté, co Kirkland odvrátil rohový kop jenom tak napůl. A mohlo být ještě hůř - v úplném závěru nebyl daleko stvrzenky Sidwell se svou tečovanou střelou.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele