3. kolo
23.08.2009 14:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

West Ham United - Tottenham Hotspur 1:2

Upton Park shlédl odpolední derby, které rozhodně nezklamalo. Smutným hrdinou se stal domácí Carlton Cole, který otevřel skóre, načež přihrál Defoemu na vyrovnání. West Ham si tak připisuje první prohru, Tottenham i napotřetí vyhrál.

První čtvrthodinka se odehrála bez větších šancí, když ani jeden tým neměl žádnou alespoň chvilkovou převahu. Poté k první nebezpečné ráně napřáhl Parker, který z osmadvaceti metrů nadělal velké potíže Cudicinimu, ten chytal míč nadvakrát. O poznání jistěji si již hostující brankář vedl tváří v tvář Coleovi, který ho nedokázal prostřelit.

Na druhé straně měla jako první gólové parametry střela Huddlestonea, Green však byl u tyče včas. Poté, co dokázali Spurs odolat pár minutovému tlaku soupeře, propadl centr do vápna k Palaciosovi, který pálil zpoza obránce nepřesně. Jen o chvíli později byl ještě blíže první brance Bassong, ale jeho hlavičku zastavilo břevno bezmocného Greena.

Hra konečně dostala opravdové tempo a začalo se hrát nahoru-dolů. V další velké šanci se ocitl Modrič, který ze čtrnácti metrů jen těsně minul vzdálenější tyč přízemní střelou. Ve 37. minutě se ozvali také domácí, když Cole dlouho držel sám ve vápně míč proti několikanásobné přesile, následně přihrál do běhu Collisonovi, který mohl střílet z dvanácti metrů uprostřed vápna, Bassong se však do střely obětavě vrhl.

V první půli byli Kladiváři nejblíže gólu v poslední minutě, kdy se poprvé zvýraznil Stanislas a po uvolnění přihrál před odkrytou branku, nicméně Carlton Cole potřeboval zhruba půlkrok. Do šaten se tak odcházelo za bezbrankové remízy.

A právě chybějící gól doplnili domácí hned ve čtvrté minutě druhé půle. Stačily k tomu pouhé čtyři doteky. Green vykopl až na vápno k Jimenezovi, ten vrátil na Colea, který si míč ztlumil a pohotovou střelou z otočky překvapil Cudiciniho, který již neměl moc nadějí gólu zabránit.

Radost z vedení však trvala jen pár minut. Právě Carlton Cole totiž naprosto přesně našel na vápně Defoeho, který využil přihrávky mezi obránce a tvrdou střelou pod břevno nedal šanci Greenovi. A brzy poté mohlo být ještě hůře, kdyby Modrič svou hlavičku na zadní tyči umístil o necelý metr lépe.

Na druhé straně zase mohli hosté děkovat pouze a jen sudímu Clattenburgovi, který nepískl zřejmý faul Assou-Ekotta na Jimeneze. Ten se v 69. minutě dostal k parádní hlavičce po rohu, ale Carlo Cudicini ještě lepším zákrokem střelu k tyčce vyrazil. Po dvou minutách se mohl střelecky opět projevit Cole, tentokrát branku minul o půl metru.

Jedenáct minut před koncem přišla zajímavá kombinace mezi Čorlukou a Lennonem. Tu mohl ukončit ve vlastním vápně Spector, na zemi však míč nedokázal odkopnout, rychlonohé křídlo ukořistilo míč zpět a famózní levačkou na vzdálenější tyč otočil vývoj utkání. Rozhodnout mohl Defoe, tomu na přihrávku Lennona chyběly jen decimetry.

Na druhé straně z otočky nebezpečně pálil Stanislas, ale střelou prakticky z malého vápna mířil nad branku. Na druhé straně pálil zpoza vápna Defoe přesně k tyči, dokonalý Green míč vyrazil těsně před sebe, kam si seběhl dlouhán Crouch, ale míč stačil pouze napálit do ležícího brankáře. Spurs pak Kladivářům nedovolili žádný tlak a honbu za vyrovnáním a pohlídali si tak i třetí vítězství ze tří zápasů.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hergot tohle bude pěkný derby. Oba mají formu, Tottenham zatím vypadá hodně slušně. Tipuju, že to neskončí 0:0....

Reagovat
smazaný uživatel

ee bude to 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Tomtaf

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda :D West ham 1:2 Tottenham 49'Cole - 54'Defoe,79'Lennon Lennon je BŮŮŮŮh

Reagovat
smazaný uživatel

Výkon Lennona Jinak slušný fotbal...ale hra West Hamu..dokola nakopavané míče na Colea

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele