19. kolo
26.12.2009 14:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

West Ham United - Portsmouth FC 2:0

West Ham se po řadě nepřesvědčivých výkonů propadnul až na předposlední příčku tabulky. Hlavně proto fanoušci v tomto kole nebrali už nic jiného než výhru. A Hammers měli k její získání parádní příležitost, jelikož přivítali ještě hůř postavený Portsmouth. Nakonec se mohli po devadesáti minutách hry radovat, díky gólům Diamantiho a Kováče totiž vyhráli 2:0.

Utkání v Upton Parku hned z úvodu nabídlo zajímavou podívanou. Hosté vstoupili do zápasu překvapivě velmi aktivně a hráče West Hamu na jejich polovině pořádně zmáčkli. Ze svého tlaku ale nic nevytěžili. Vše se změnilo až v 22. minutě. Jimenez byl podle rozhodčího faulován v šestnáctce Mullinsem, a proto pochopitelně musela následovat penalta. K její exekuci se postavil Alessandro Diamanti a proměnil.

Po pouhých deseti minutách mohl West Ham přidat dokonce i druhou branku. Diamanti svým centrem našel mladého Collinsona, který z halfvoleje však poslal míč vedle tyčky. Za krátký okamžik měl velké štěstí hostující Dindane. Všichni přihlížející očekávali, že za svůj hrubý faul uvidí druhou žlutou kartu, na místo toho obdržel pouze slovní výstrahu. V nastaveném čase pro změnu zlikvidoval pokus Parkera Ben Haim a Jacku Collinsonovi zase při zakončení chyběla přesnost.

Již v 47. minutě musel gólman Pompey Asmir Begovič vytáhnout parádní zákrok proti tečované střele Jimeneze. Portsmouth chtěl pomýšlet na body, a proto kouč Grant poměrně brzy stáhl ze hřiště nevýrazného Dindaneho a nahradil jej dlouhánem Kanuem. A právě nový muž na hřišti zanedlouho připravil palebnou pozici pro Piquionneho, z ní však gól nepadnul.

Hostující hráči skutečně dělali vše proto, aby se dokázali prosadit, střelecky jim ale nebylo přáno, o čemž se přesvědčil v 75. minutě Boateng. Holohlavý záložník pálil z voleje a jeho rána se odrazila od země přímo do náruče gólmana Greena. Přáno nebylo následně ani Piquionnemu. Závěr se odehrál ve strhujícím tempu a s řadou šancí. V jedné z nich se objevil také český defenzivní středopolař Kováč, který ale pálil nad. O několik okamžiků později se už do listiny střelců přeci jen zapsal. Na 2:0 zvýšil přesně umístěnou hlavičkou.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
vanGomm

West Ham by mohl o gól vyhrát.Tedy HX.

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že aspoň tak jak před rokem

Reagovat
scholes18

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-3 proste X

Reagovat
smazaný uživatel

Portsmouthu se pod Grantem začalo herně dařit, a tentokrát si myslím že budou i 3 body...0:1

Reagovat
diastan

jasna 2 .. 1 - 3

Reagovat
smazaný uživatel

jasna 1 .... 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele