14. kolo
28.11.2009 16:00 CET
5 : 3
(3:0)

Reportáž

Burnley stahovalo, stahovalo, ale nedotáhlo

Burnley si na půdě West Hamu zadělalo na pořádný debakl, mohutný náskok domácích však nakonec zvládl alespoň stáhnout na přijatelnou mez. Za stavu 0:5 sice pochopitelně propadalo zoufalství, díky skvělému duu Eagles-Fletcher ovšem ve finále prohrálo jen o dvě branky.

Zpočátku s sebou duel West Hamu s Burnley nenesl příliš mnoho půvabu. První palebnou pozici si musel připravit sám pro sebe Bikey, jenž však zacílil přímo do Greenovy náruče. Kladiváři byli zkraje velmi nervózní, ať už v hledišti nebo na hřišti, ovšem první stoprocentní šance přesto spadá na jejich vrub. Franco ve 12. minutě rozdal míč do kraje, naběhl si k brance soupeře, kde si vyskočil na centrovaný balon od Collisona a jistou hlavičkou orazítkoval břevno. Co víc, také úvodní gól zápasu pochází z dílny Hammers. Postaral se o něj mladík Collison, který zvládl ideálně navázat na Parkerův nečekaně rychle rozehraný přímý kop.

West Ham rázem ožil a zdálo se, že se rozhodně nehodlá spokojit s jednobrankovým náskokem. Ve 22. minut se však musel hnedka strachovat, když z hranice šestnáctky nebezpečně pálil Eagles. Kladiváři neváhali a okamžitě odpověděli Francovou hlavičkou těsně nad. Právě mexický forvard doteď musel všechny překvapovat, neboť od svého příchodu konečně podává uspokojující výkon. A také to byl on, kdo ve 33. minutě zařídil pro svůj tým už dvougólové vedení. Soupeřův ofsajd systém znovu selhal, a tak po Francově nápadité kolmici mohl Stanislas v relativním klidu překonat bezmocného Jensena.

Burnley bylo chabé, zoufale chabé. S tragickou venkovní bilancí dnes určitě nic neudělá, spíš ji ještě znetvoří. A to se také stalo, ještě v poločase Clarets prohrávali už o tři branky. Blake si totiž s nedovoleným zákrokem počíhal na Spectora a dovolil Coleovi hladce skórovat z penaltového puntíku. Hostující defenziva si dnes opravdu vybírala placené volno a pozorné bránění ji vydrželo jen krátce i v druhém poločase. Hned v 51. minutě totiž zadáci v bílém dočista zapomněli na Franca, který se v poklidu opřel do centru Stanislase a již počtvrté rozjásal Upton Park.

Až poté trošku West Ham polevil a před Nugentem se hned dvakrát po sobě naskytla obří šance mírně zkorigovat stav utkání. Nepovedlo se mu to ani jednou. Poprvé nasměroval míč mimo kopačkou, podruhé hlavou a pokaždé z vyložené pozice. Owen Coyle si na lavičce rval všechny vlasy a pokračovat mohl i po hodině hry. Jimenez si totiž skrze brankáře Jensena došel pro další penaltu, kterou vzápětí sám s přehledem proměnil - 5:0.

Tohle určitě nebyl den Burnley, přesto se hosté dočkali alespoň čestného zásahu. Postaral se o něj Fletcher, jenž se nemohl mýlit poté, co ho zleva přesným centrem našel Eagles. De facto kopie této šance se dostavila v 74. minutě, aby Clarets ještě zdvojnásobili svůj gólový příděl West Hamu. Znovu centroval Eagles, zase zleva a opět to byl Fletcher, kdo přesně zakončil. Clarets se rázem zvedali a Hammers se mohlo ještě o něco přitížit, kdyby Eaglesova střela z přímého kopu neskončila pouze na tyči. O tom, že závěr zápasu patřil výhradně Burnley, pak svědčí ještě Bikeyho pumelice doprostřed brány a Eaglesův gól po chytrém přenechání Fletchera.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fakt nevím proč, ale Burnley mi nejsou moc simpatičtí .. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

...sympatičtí...

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíš, mě zase není sympatickej West Ham, jinak 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
diastan

ll uz 3-0 tipuju konec na 4-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele