2. kolo
04.11.2009 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

West Ham konečně opět vyhrál

West Ham opět ukázal, že si před vlastním publikem na papírově silnější Aston Villu věřil. Dnes ji opět přemohl a mohly za to především extrémně vydařené konce obou poločasů - druhou vítěznou branku Kladivářů obstaral ve třetí minutě nastavení teprve dvacetiletý útočník Zavon Hines.

Hammers mohou poprvé od konce září relativně volně dýchat, konečně totiž opustili sestupovou zónu. Ovšem na události, které se na Upton Parku udály během prvních 44 minut, určitě nebudou vzpomínat v dobrém. Stejně jako Martin O’Neill a jeho svěřenci, kteří nedokázali využít hned dvojité rány do vazu Kladivářů. Nejprve již v osmé minutě opustil defenzivní linii londýnského celku Héctor Ilunga, který odkulhal s poraněnou podkolenní šlachou. To pochopitelně Hammers notně rozhodilo. Po brzké šanci Nobleho se iniciativy naplno ujala Aston Villa a Petrov s Agbonlahorem postupně donutili Greena ke skvělým zákrokům. Mezitím scénu opustil další borec ve vínovém - stejný problém potkal i domácího střelce Carltona Colea, jehož nahradil pozdější hrdina Hines.

Birminghamští utkání beze zbytku dominovali, avšak těsně před přestávkou stačila Francova chytrá přihrávka do cesty rozběhlého Hinese a bylo zle. Beye nestíhal, takže se opřel do rychlíkových zad a se sudího hvizdem ho povalil k zemi. Následovala vlna protestů hostí a žluté karty pro Younga s Collinsem. Noble se však rozhodit nenechal - své mužstvo poslal do vedení vysokou ranou po Friedelově pravici.

Bílí na nespokojenost z konce první půle brzy zapomněli. Ihned se jim totiž dostalo kompenzace v podobě další nařízené penalty. Rozhodčí navíc na penaltový puntík ukázal po naprosté banalitě, kdy se mu nezdál výskok Da Costy, při němž měl portugalský záložník nedovoleně atakovat Collinse. Samozřejmě se opět vehementně diskutovalo a kdo měl pravdu, se ukázalo hned za chvíli, když vynervovaný Young jen nechal vyniknout brankáře Greena. Fabio Capello, lodivod anglické reprezentace, jenž byl dnes přítomen v hledišti, tak zažíval smíšené pocity. Ovšem zakrátko už mohl být spokojen i se šikovným křidelníkem. Ten hned za tři minuty z rohu pokutového území senzačně trefil přesně vzdálenější šibenici Greenovy klece. Co na tom, že šlo daleko spíš o šťastný centr než brilantní střelu.

Úplná koncovka zápasu už pro birminghamské tak šťastná nebyla. Beye dnes opravdu nebyl ve své kůži a po nešetrném zákroku na Collisona se stal druhým vyloučeným pravým bekem Aston Villy ve dvou utkáních. Londýňané pak početní výhody využili v poslední možnou chvíli. Parker se neohroženým sólem dostal k přihrávce na soupeřovo malé vápno, kde Hines mezi třemi obránci ukázal, jak moc dobře si rozumí s míčem, doslova na pětníku si ho přehodil z levačky na pravou nohu a překonal bezmocného Friedela.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Plichta 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 pro kladiváře

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to asi nějak bude

Reagovat
smazaný uživatel

A jedem...jupi

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně teď už to snad bude jen lepší

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele