5. kolo
12.09.2009 18:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Tottenham nestačil na Manchester United, prohrál 1:3

Manchester navázal na dva předešlé zápasy a s Tottenhamem si jasně poradil 3:1. Domácí sice poslal do vedení v první minutě Defoe, hosté ale dokázali i v deseti skóre otočit. V tabulce se tak posunuli na druhé místo za vedoucí Chelsea. Tottenham spadl na třetí příčku.

Zápas začal pro domácí, nejlépe jak mohl. Hned po rozehrávce a odehraných 47 vteřinách totiž Jermaine Defoe rozjásal příznivce Spurs svým pátým gólem v sezoně. Berbatov po rozehrávce zbytečně odevzdal balon soupeři, čehož využil dobře postavený Assou-Ekotto. Ten zatáhl míč po levé straně a nacentroval míč na Crouche, ještě před ním ale dokázal míč odhlavičkovat Nemanja Vidić. Udělal to ale tak nešťastně, že odkopem našel pouze dobře postaveného Defoea. Ten ještě gól vyšperkoval krásnými nůžtičkami, kterými nedal Fosterovi v bráně Manchesteru příliš mnoho šancí. Velikou odpovědnost za inkasovaný gól mělo stoperské duo Vidić - Ferdinand, které poskytlo anglickému forvardovi příliš času i prostoru.

Manchester se brzkým gólem nedal rozházet a již ve čtvrté minutě měl vyrovnávací gól na své kopačce Fletcher. Toho našel skvělou přihrávkou Giggs, skotský reprezentant obešel Ekotta a následnou střelou pořádně protáhl Cudiciniho. Hned o dvě minuty později se po přímém kopu připomněl Crouch, jeho střela ale byla zblokovaná a následná dorážka mířila vysoko nad. V prvních deseti minutách byl sice stav příznivější pro domácí, aktivnějším celkem ale byli hosté. Další šance byla ale opět Tottenhamu, ve 13. minutě poslal jeden z hráčů dvacet metrů od brány míč z voleje na Fostera. Pro brankáře United se ale nejednalo o žádný vážnější zákrok.

O dvě minuty později zahrával standardní situaci Giggs, který dlouhým centrem našel přesně hlavu Berbatova. Ten svou střelou donutil Cudiciniho k dalšímu solidnímu zákroku. Závratné tempo pokračovalo i nadále, oba týmy útočily ihned po odražení útoku soupeře. Síť nerozvlnila ani šance Berbatova, ani jeho spoluhráče Rooneyho. Manchester měl územní převahu, Tottenham byl ale ve svých útocích víc efektivní. Crouch si několikrát přihrál s Palaciosem, následný prudký centr ale Defoe nezachytil.

Ve dvacáté páté minutě byl ale stav opět, a to zaslouženě, nerozhodný. Rozhodčí nařídil přímý kop po faulu Palaciose na Berbatova. K míči se postavil Giggs s Rooneym. Druhý jmenovaný přenechal míč zkušenějšímu kolegovi a udělal dobře - Giggs obstřelil zeď a našel přesně vzdálenější roh Cudiciniho branky - 1:1. United se mohli ujmout vedení o tři minuty později, Berbatov zachytil skvělou přihrávku Andersona a měl cestu ke Cudicinimu volnou. Jeho levačka ale tentokrát zklamala, italský brankář totiž předvedl parádní zákrok. Za domácí odpověděl tvrdou, ale nepřesnou střelou Tom Huddlestone. Další fantastická šance Red Devils opět brankou neskončila. Evra poslal do samostatného úniku Rooneyho, další úžasný zákrok ale předvedl Cudicini. Míč se ale dostal k Berbatovovi, na brankové čáře zachránil domácí Bassong. K balonu se ale dostal Scholes, který opět hledal Berbatova. Ten se ale ani napodruhé z gólu neradoval, z patnácti metrů minul.

O tři minuty později ukázal své skvělé běžecké schopnosti naopak Lennon z Tottenhamu, když přeběhl celé hřiště a obešel Evru i Andersona. Jeho akce ale nakonec skončila pouze rohem. Na centr si naskočil Crouch, který přeskočil Ferdinanda, a ze šesti metrů trestuhodně branku netrefil. Hned o minutu později se do útoku hnal Defoe, zpoza pokutového území ale trefil pouze připraveného Fostera. Až do 41. minuty se na hřišti příliš zajímavých akcí neudálo, pět minut před koncem poločasu se ale stala, především pro fanoušky Manchesteru, neuvěřitelná věc. Gól za Manchester United dal totiž Anderson - po 78 zápasech vůbec svůj první! Rohový kop odklidili obránci Spurs pouze ke Scholesovi, který neváhal a napálil míč na branku, střela se ale odrazila od Kinga pouze k Andersonovi, který skvělou střelou z úhlu propálil Cuduciniho podruhé. Do konce poločasu se již nic nestalo a akcemi přeplněná první půle tak skončila 2:1 pro hosty.

Harry Redknapp udělal v průběhu poločasu jednu změnu, pravděpodobně zraněného Palaciose nahradil Jenas. A nový muž na hřišti se ihned zapojil do akce Tottenhamu. Ekotto si zatáhl míč po levé straně, nahrávkou oslovil Jenase ke střele, ten ale ještě přihrál lépe postavenému Keanovi. Ten se už už radoval z gólu, v radost mu ale na poslední chvíli zkazil skvělým obranným zákrokem Vidić. Začátek prvního poločasu je snad ještě rychlejší než úvodní půle zápasu. V 55. minutě udržel United vedení pouze brankář Ben Foster. Jenas okradl o míč Scholese, popoběhl před pokutové území a vyslal na Fostera takřka nechytatelnou střelu. Mladý gólman ale konečky prstů míč vytáhl na roh. Z toho se opět snažil skórovat vysoký Crouch, i tentokrát ale přestřelil.

V 59. minutě ale přišel pro hosty šok. Po druhé žluté kartě byl možná trochu smolně vyloučen Paul Scholes. K volnému míči směřoval společně s Huddlestonem skluzem, záložník Tottenhamu byl ale rychlejší a hráč Red Devils tak zajel nešťastně do jeho nohy. Hned o minutu později se ale opět do útoku hnali United, Rooneyho střelu zastavil vynikající Cudicini. Rozhodčí ale již dříve pískali ofsajd, pravděpodobně ale neexistující. Alex Ferguson zareagoval na červenou kartu střídáním Berbatova, na hřiště přišel záložník Carrick. Pochopitelně se ale iniciativy ujali domácí. Tentokrát to byli oni, kteří svého soupeře jasně přehrávali.

Z protiútoku se ale do obrovské šance dostal Rooney. Mladý Angličan sebral míč na své polovině, proběhl po levé straně takřka celé hřiště a z úhlu vystřelil na Cudiciniho. V podobné situaci Gomes proti Rooneymu v minulé sezoně inkasoval, italský brankář ale další branku nepustil a skvěle vyrazil na roh. O pár minut později další nadějnou příležitost promarnil Evra, který přešel přes Huttona. Z vápna ale napálil míč pouze do postranní síťky. Manchester dokázal skvěle zorganizovat svou defenzivu a nepouští tak svého soupeře do přílišných útočných akcí.

Nakonec to byli hosté, kdo přidal již čtvrtý gól zápasu. Veliký podíl na třetí brance United měl Fletcher, který takřka geniální přihrávkou přes celé pokutové území a mezi nohama Ekotta a Huttona našel přesně nabíhajícího Rooneyho. Ten v 78. minutě pojistil vedení svého týmu již na dvoubrankový rozdíl. Domácí po třetím gólu soupeře působil odevzdaným dojmem a do žádných útočných akcí se již nepouštěl. Pár minut před koncem se ještě do šance dostal Fletcher s Rooneym, obě šance ale dokázal zneškodnit Cudicini, který zažil snad nejpovedenější zápas za poslední roky. Ve druhé minutě nastavení se ještě hnal na brankáře Spurs Rooney, svou střelou již ale pouze trefil dobíhajícího Kinga. Ten pravděpodobně zachránil svůj tým ještě od většího výprasku.

Autor: Anna-Marie Kroupová

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tottenham ma konecne dobrej tym - tip 2-1 lets go spurs

Reagovat
smazaný uživatel

tottenham ma konecne dobrej tym - tip 2-1 lets go spurs

Reagovat
Devil

1:3

Reagovat
scholes18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Povinnost velí zvítězit,uvidíme jaká bude realita,hra united není taková jako minulou a předminulou sezónu,doufám že co nevidět to bude zase ta stará mašina,která válcovala každýho jak hrou,tak výsledky.Tottenham zase odpadne a budou rádi za evropskou ligu.United potřebuje jednoho útočníka Rooneyho kvalit a už by se měli poohlížet na náhradu za Giggsika.Můj tip je 1:2... a hlavně ať nesaví Ferguson Berbatova

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 vyborne utkani

Reagovat
smazaný uživatel

tottenham - manchester.u. čistá remíza 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

právě že berbatov většinu zápasu nebo na celé-podle situace...a owen na poslední pulhodinku...

Reagovat
ZZTOP

Naposledy je porazili před 8 rokama,tak snad by se jim to už mohlo konečně podařit znovu ne?Tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
Lahvac-CZ

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0, pojdme spurs!

Reagovat
scholes18

jasna zalezitost pre United..a v dobrom kurze..tip: 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Diky za Anglickou ligu. Dalsi urcite zajimave utkani 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

nevim kolik manchester united vyhraje ale vyhraje bude to boj rooney!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

každopádně manchester nevyhraje bude to plichta a manchester bude rád

Reagovat
Devil

Reagovat
scholes18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Rooney,Nihat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele