4. kolo
29.08.2009 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Birmingham City 2:1

Obrovské drama nabídlo jinak jasné utkání, ve kterém hrál prim Tottenham, ten zůstává stále bez ztráty. Nováček z Birminghamu tak až minutu po avizovaném nastavení inkasoval branku, která ho odsoudila k odjezdu s prázdnou.

Ve formě hrající Kohouti začali samozřejmě o poznání aktivněji než soupeř a v sedmé minutě Lennon povedenou střelou z dvaceti metrů prověřil Harta. Na druhé straně zkoušel z rychlého protiútoku překvapit Larsson, ale Cudicini solidním zákrokem podržel svůj tým.

Největší šanci úvodní dvacetiminutovky vychytal Carr. Přízemní centr totiž prošel překvapivě až k Lennonovi, který měl před sebou odkrytou branku, trefil ale pouze hostujícího obětavého obránce. Agilní křídlo Tottenhamu střílelo o minutu později zpoza vápna, Hart musel krotit nadvakrát přízemní pokus k tyči.

Za Brums mohl opět překvapit Larsson, tentokrát mířil jen decimetry od vzdálenější tyče. V napěchované pětiminutovce mohl skórovat i Defoe, který se hnal sám na brankáře, nicméně ani on vzdálenější tyč netrefil. Poté se hra až nepříčetně uklidnila, další zajímavý pokus přišel až čtyři minuty před koncem, kdy aktivnější domácí mohli stvrdit svou převahu technickou střelou Modriče, která zadní tyč o metr minula.

Druhý poločas nezačal pro domácí zrovna nejlépe, když zranění vyřadilo ze hry Modriče. V první opravdu zajímavé šanci se ocitl po čtvrthodině hry Crouch, který využil přesného pasu do vápna, jeho hlavičku vyrážel s obtížemi Hart. Spurs se hnali za vítězstvím, efektně se o to pokoušel Defoe, ale zblízka mířil nad.

Crouch o sobě dával po svém příchodu hodně znát, po deseti minutách na hřišti byl dvakrát neuvěřitelně blízko gólu. Nejprve hlavičkou orazítkoval břevno bezmocného Harta a po necelé minutě po rohu jeho prudkou hlavičku vyrazil z branky Carsley.

Osmnáct minut před koncem už to přeci jen vytáhlému útočníkovi vyšlo. Huddlestone rozehrál přímý kop na vzdálenější tyč, míč se dostal až za posledního obránce, kde už vyskakoval Peter Crouch a na jeho přesnou hlavičku k druhé tyči se Hart jen díval. Jenže poté přišla brzká ledová sprcha. Novic na hřišti Chucho Benitez nadělal bránící dvojici velké problémy a míč se od Cudiciniho odrazil k volnému Bowyerovi. Hráč, který na začátku poločasu vyřadil ze hry Modriče, tak již lehce potopil oslavy domácích fanoušků.

A mohlo být ještě mnohem hůře, když se shodou několika nepřesností dostal do obrovské šance O’Connor, ale zleva z osmi metrů nedokázal zamířit přesně. Blízko obratu měl i McFadden, jehož střílený centr skončil jen decimetry nad břevnem.

Nakonec však přišla minuta přes nastavený čas. Carr, který dnes dosáhl kristových let, na polovině ztratil obrovskou hrubkou míč. Pavlyuchenko přes celé hřiště dokonale našel Lennona, který si pohrál s dvěma obránci a střelou k bližší tyči málem zboural White Hart Lane.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 - Modrič, Keane, Defoe, Crouch

Reagovat
Tomtaf

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham se časem zadře..... v tomhle zápase to však zatím nehrozí.

Reagovat
Lahvac-CZ

2:1 (Defoe, Keane - Benitez)

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro , skoda

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham Hotspurs . Zatim to je dobře rozjetý tak doufám, že budem pokračovat ve skvělých výkonech a sbírání bodů. Už se tešim na 6.kolo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele