19. kolo
26.12.2009 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Everton FC 1:1

Everton po nepříliš pohledném zápasu pokračuje v sérii zápasů bez výhry. Obdobně si (ne)vede Sunderland, který si inkasováním pět minut před koncem nechává utíkat pohárové šance.

Sunderland byl v úvodních minutách mírně aktivnější, přesto se již v první desetiminutovce mohli dostat do vedení hosté. Špatně odvrácený míč si za vápnem uklidnil Osman a technicky placírkou točil míč ke vzdálenější tyči natolik přesně, že pouze rozezvučel brankovou konstrukci bezmocného Fülöpa.

V další šanci se objevil Saha, který se obtočil kolem obránce a pohotovou přízemní střelou netrefil vzdálenější tyč. A tak se trestalo před brankou hostí. Rychlý přechod do útoku využil Jones k centru do chaotické obrany, kdy ani jeden z trojice se vracejících hráčů nedokázal uhlídat kanonýra Benta, jež hlavičkou nedal Howardovi mnoho šancí.

A brzy mohlo být ještě hůře, když Henderson našel zpětnou přihrávkou opět Benta, jehož střelu musel těsně před brankovou čárou vykopávat jeden z obránců hostů. Dalších dvacet minut bohužel nenavázalo na úvod utkání a ani náznaky šancí nebyli nikterak časté.

První šance druhé půle patřila Fellainimu, který si naskočil na roh a hlavičkoval jen těsně vedle tyče. Everton pokračoval ve snaze vyrovnat a velice blízko k tomu měl po dalším rohu Saha, který si počkal na odražený balon a z voleje mířil opět jen lehce nepřesně.

Poté se však Sunderland opět zkoncentroval a pomalu vyrovnával hru. Dvaadvacet minut před koncem mohl pojistit vedení obránce Da Silva, když po přímém kopu Reida nehlavičkoval Bainese a protáhl Howarda, jenž vytěsnil míč zpod břevna.

Následně tak zastavil dech domácím fanouškům Pienaar, který z dobrých dvaceti metrů poslal jedovatou střelu těsně nad zemí. Fülöp, který by nejspíše neměl šanci, si oddechl, když míč prolétl jen centimetry od jeho tyče.

Pět minut před koncem se hráči v modrém konečně dočkali zaslouženého vyrovnání. Dlouhodobější tlak zakončil Hibbert centrem, který propadl až doprostřed vápna k Fellainimu, který si míč chladnokrevně zpracoval a z pár kroků vyslal nechytatelnou bombu.

Minutu před koncem mohl vrátit vedení na domácí stranu Henderson, ale přízemní střela z dálky nebyla dostatečně přesná. Oba týmy se tak nakonec rozešly smírně.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
scholes18

over 2,5

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
ManUnited

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

konecne wyhrajem...tipuju 3:1 (Henderson,Bent,Bent-Saha)

Reagovat
smazaný uživatel

EVERTON mel vyhrat byl lepsi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele