1. kolo
15.08.2009 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Stoke City - Burnley FC 2:0

Stoke City vstoupilo do nové sezóny zaslouženou výhrou. Burnley se probudilo až po přestávce, ale i s trochou smůly nedokázalo ani snížit.

Stoke svého soupeře přehrával jen lehce, v prvním poločase si však vytvořil šance pouze on a outsider Premier League tak po svém prvním poločase odcházel do kabin s dvoubrankovým mankem.

V osmnácté minutě otevřel skóre Shawcross. Lawrence přetáhl svůj přímý kop a domácí obránce hlavičkou překonal Jensena. Nudnou část hry, kdy se míč pohyboval především uprostřed hřiště, pak přerušil druhý gól. Kdo přes letní přestávku zapomněl na Roryho Delapa, tomu se připomněl obránce Potters po třiatřiceti minutách nové sezóny. Jeho pověstný aut si pak nešťastně srazil do branky hostující Stephen Jordan. V samém závěru mohl novice srazit na kolena Fuller, jehož přesným centrem našel Higginbotham, ale Jensen za velkého přispění Carlislea svůj tým uchránil.

Druhý poločas už byl o poznání klidnější i z pohledu v Premier League druhou sezónu hrajícího Stoke. Burnley tak mělo několik příležitostí, jak zdramatizovat utkání, bohužel pro fotbal je nevyužilo.

Až po dvaceti minutách se k první nebezpečné ráně odhodlal aktivní Fletcher, jehož střelu ale Sorensen rukou dokázal vyrazit mimo tři tyče. I nadále útočili především hosté, kteří chtěli vykřesat alespoň jiskřičku naděje na bod a málem se o to postaral střelec Shawcross. Ten se totiž nešťastně nachomýtl do Sorensenem vyraženého míče, který nakonec skončil vedle domácí branky. Jen dvě minuty poté přišla ještě větší příležitost. Dave Kitson využil nabídnutého času a parádně vystřelil, bohužel pro něj rozezvučel pouze břevno. V naprostém závěru naopak mohl přidat třetí branku Creswell, jeho střela v nastaveném čase sice branku minula, o bodech ale již rozhodnuto bylo.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Stoke je doma hodně silný minule porazil doma arsenal i aston villu 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

x2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
vanGomm

Na Stoke v minulé sezóně mimo silnou 4 vyhrál jen Everton a West Ham.Takže tipuji 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Burnley mělo smulu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele