11. kolo
31.10.2009 16:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Oživlý Portsmouth rozebral Wigan

Portsmouth prožil skvělý týden. V Carling Cupu se protáhl do dalšího kola a teď neskutečným způsobem vypráskal Wigan. Velkou měrou se o debakl Martinezových svěřenců zasloužil útočník Dindane, autor hattricku.

Pompey se nedá upřít, že byli lepším týmem od začátku do konce. A taky by se nikdo nemohl divit, kdyby už v poločase vedli 5:0. Vždyť už v první minutě střílel nad Boateng, přičemž na něj dalším nepřesným projektilem okamžitě navázal O’Hara. Takřka konstantní tlak Portsmouthu vyvrcholil krátce po dovršení půl hodiny hry. Tehdy se prvně trefil Dindane, kterého vyslal do sólového úniku někdejší wiganista Brown a rodák z Pobřeží Slonoviny nezaváhal. Nadávat na svou nepevnou stráž mohl Kirkland do přestávky ještě jednou, když ve třetí minutě nastavení vybídl Dindane ke skórování svého parťáka z útoku Piquionneho. Ten vnikl do pokutového území jakoby nic a zavěsil.

Intenzitu snahy Latics o dosažení branky lze směle vyjádřit nulou. Koneckonců za vše hovoří Rodallegův ragbyový nákop vystupující v tomto utkání jako jediný pokus hostí alespoň částečně odpovídající parametrům běžné střely. To Pompey pálili povětšinou přesně. Nejprve ještě Bramble zvládl ztečovat Dindanův projektil do bezpečné vzdálenosti od Kirklandovy branky, ale proti spolupráci někdejšího forvarda Lens a střídajícího Kanua byl i on bezmocný. A jelikož si s hlavičkou Dindaneho po centru nigerijského bijce nevěděl rady ani sám Kirkland, bylo to už 3:0. Autor dvou branek pak ještě korunoval svůj brilantní výkon proměněnou penaltou po faulu na Kanua. To již běžela závěrečná minuta tohoto jednostranného zápasu.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-0 at je trochu zabavy

Reagovat
smazaný uživatel

jasna 1 za 2.3 kurs

Reagovat
Lahvac-CZ

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0...nudnej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

prej nudnej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele