27. kolo
20.02.2010 18:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Portsmouth FC - Stoke City 1:2

Ačkoliv Portsmouth v domácím utkání se Stoke vedl od 35. minuty, vedení udržet nedokázal a nakonec v samotném závěru ještě od desetičlenného týmu inkasoval rozhodující branku.

První výraznější šanci v utkání měl na svědomí až v 17. minutě hostující Sidibe, nicméně jeho rána skončila o metr vedle levé tyče. Dvacátá minuta jakoby byla předzvěstí, že Stoke bude inkasovat jako první. Piquionne sice překonal Jamese, ale kvůli milimetrovému postavení mimo hru mu byl odmáván offside a gól tak nebyl uznán. To už ale neplatilo o 35. minutě, Portsmouth sevřel hosty na jejich polovině, Sorensen v brance Potters vyrazil dalekonosný pokus Owusu-Abeyieho jen před sebe na dobíhajícího Frederica Piquionneho, pro nějž už nebyl problém míč dorazit do branky. Stoke se pak v závěru prvního poločasu ještě ozvalo průnikem Tuncaye, gólové zásahy si ale nechalo až do druhého poločasu a do kabin tak šlo za stavu vyhovujícího domácím.

Stoke vstoupil do druhého poločasu jako ďábel a už po pěti minutách se mu to vyplatilo. Hreidarsson zpacifikoval Fullerovu ránu na roh, ten rozehrál Whelan, našel hlavu Roberta Hutha, jenž vyrovnal na 1:1. Již za šest minut pak po přečíslení domácí obrany měl šanci přetěžit vedení na stranu Stoke Wilkinson, jenomže jeho ránu na zadní tyč James dostatečně viděl a udržel tak naděje Pompeys.

Byl to ale právě Wilkinson, který v 73. minutě viděl druhou žlutou kartu za druhý podobný zákrok na Dindaneho a musel předčasně pod sprchy. Portsmouth toho však využil jen jedním závěrečným pokusem O’Hary, namísto toho pak v první minutě nastavení inkasoval. Střídající Salif Diao těžil z Fullerova mazáckého obelstění Jamese a zakončením do prázdné branky vystřelil pro Hrnčíře další tři body.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (5)

Přidat komentář
goodbay

dobře pompey, jen tak dál, všichni se vám smějou, ale překonáte to věřím vám!!! Jako, že vám nikdo nevěřil proti sauthamptonu a všem ste vytřeli zrak a dali jim rychtu!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to utrápena výhra 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

proste musime,mozna posledni sance,skveli fanousci pompej je pozenou k vyhre2-1. goly daji dindane a utaka pompej,pompej,pompej

Reagovat
vanGomm

Výhry hostů moc netipuji,ale tady věřím Stoke City tip 2.

Reagovat
diastan

ja zas verim, ze pompey daji do toho vse a vyhraji 2 - 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele