5. kolo
12.09.2009 16:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Portsmouth FC - Bolton Wanderers 2:3

Bojovnost a odhodlání hrály prim v sobotním duelu dvou týmů z naprostého chvostu tabulky. Z obou celků šel cítit hlad po prvních bodech, které si nakonec odvezl Bolton. Pro Portsmouth to znamená nejhorší start do sezóny v dějinách klubu.

První náznak šance měl O’Hara, který však v deváté minutě mířil nad. O poznání nebezpečnější byli hosté. Nejprve se ještě zastřeloval Taylor, když v dobré pozici a netísněn mířil z hloubi vápna hodně nepřesně. Hned z další akce se už ale zrodil úvodní gól. Steinsson sklepl centr do vápna ke Cohenovi, který ranou pod břevno překonal Jamese.

Po dvaceti minutách měl blízko k vyrovnání Piquionne, jeho slabá hlavička ale mířila mimo. Po pětadvaceti minutách se už ale ujala hlavička Kaboula, který si naběhl na malé vápno a z rohu tak vyrovnal. Stejný hráč mohl po třech minutách dokonce zvrátit stav, když na zadní tyč propadl další roh. Tentokrát však mířil prudkou hlavičku vedle tyče.

I přes velkou snahu Pompey vsítit druhý gól, přišla pět minut před koncem poločasu šance pro hosty, která se neodmítá. Po stažení Kevina Daviese ve vápně se totiž kopala penalta. K té se postavil bývalý hráč Portsmouthu, Matthew Taylor, a poslal Jamese na druhou stranu. Když se v samotném závěru neprosadil Smith, šli domácí do šaten s jednobrankovým mankem.

Portsmouth nemohl začít jinak, než vrhnutím se do útoku. Blízko k brance měl z dalekonosného přímého kopu O’Hara, jehož dobrá střela skončila nakonec nad brankou hostů. Své šance pak neproměnil ani Brown a Smith, přesto se chvíli po hodině hry dostalo domácím vyrovnání.

Míč se od debutanta O’Hary dostal se štěstím k německému Prince Boatengovi, který napálil míč do chumlu těl před sebou a bezmocný Jaaskelainen byl po druhé v zápase překonán. Poslední desetiminutovka pak patřila hostům.

Ta započala neuznaným gólem, pokračovala zahozenou stoprocentní šancí Daviese a končila úspěšnou trefou. Po centru Samuela se totiž na malém vápně položil do hlavičky Gary Cahill a rozjásal hostující fanoušky. Bolton si tak připsal vůbec první letošní body, když pro vítězství udělal jen o trochu více než soupeř.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com, soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

portsmouth bez kranjcara bude patrne marnej -tip 0-2

Reagovat
šolim

Duel zoufalců! Že by remízka a under?

Reagovat
smazaný uživatel

1-1 ale s pořádně odřenejma ušima

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
Lahvac-CZ

Těžké tipovat...řekl bych 02, ale každopádně under 2.5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele