36. kolo
24.04.2010 13:45 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Manchester United - Tottenham Hotspur 3:1

Manchester United je první! Alespoň do zítřka, kdy může odpovědět Chelsea. Rudí Ďáblové porazili Tottenham, což se předtím nepovedlo Arsenalu, ani Chelsea, a na svého londýnského soupeře vyvinuli obrovský tlak. Dvěma góly se zaskvěl Ryan Giggs, oba byly z penalty.

V základní sestavě chyběl Wayne Rooney, kterému se znovu ozvalo tříslo a nefiguroval ani mezi náhradníky. Na první příležitosti jeho "záskoku" Dimitara Berbatova si musel počkat až do 29. minuty. Bulharského forvarda ale obětavým zákrokem zastavil Ledley King. Vzápětí využil chyby v obraně soupeře Valencia a vyslal na Gomese přízemní střelu, s níž si ale hostující gólman poradil.

Jen za další dvě minuty našel skvělým pasem Nani Patrice Evru, ale levý bek přestřelil. United však očividně zvýšili rychlostní stupeň a bylo na Tottenhamu, zda dokáže reagovat. Čtyři minuty před koncem zpracovat Rafaelův centr Berbatov, odpoutal se od Assou-Ekotta a vypálil. Nad břevno.

Po deseti minutách druhého dějství načechral míč po rohovém kopu do vápna Evra a Berbatov ho hlavičkou poslal před brankáře, kde na něj ale nedosáhl skluzující Fletcher. Gomes si mohl oddechnout. Vzápětí pálil na druhé straně Palacios, Van der Sar byl připraven. Otevřený zápas přinesl první gól v 58. minutě, kdy se do šestnáctky vřítil Evra a byl faulován Assou-Ekottem. K exekuci penalty se postavil kapitán Ryan Giggs a nedal přesně mířenou ranou Gomesovi šanci, ačkoliv si brazilský gólman na míč sáhl.

V 70. minutě však jako blesk z čistého nebe udeřili Spurs. Rohový kop Garetha Balea našel hlavičku Kinga, jenž vystoupal nejvýše a nachytal u tyče stojícího Rafaela, jenž nedokázal míč odkopnout. Iniciativu ale poté opět převzal Manchester a devět minut před koncem se dostal zpátky do vedení. Macheda poslal míč na Naniho a ten skvělou střelou rozjásal zaplněné tribuny Old Trafford. A aby bylo hotovo, čtyři minuty před koncem fauloval Palacios Naniho a Ryan Giggs se ani napodruhé z penalty nemýlil.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
PePiG7

2:0 (Rooney,a už bych si přál abychom dali gól z roho-nejlépe Vidic)

Reagovat
Devil

To by je Nani s Giggsem nesmel zahravat jak pitomci....Porad to serou na predni tyc,kde nikdy neni zadny hrac v cervenym dresu!

Tip.-3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-0 jdeme si pro titul...

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

huste united!!jen aby ty zmrdi z chelsea prohraly a vy vyhraly ligu jinak to bude v pici!!

Reagovat
smazaný uživatel

Haha, chlapci Man, je už dole, nezaslúži si titul a ak ho nezíska Chelsea tak to prajem Arsenalu. Preto verím Totenhamu že si udrží 4 miesto a to jednoznačne 1:2

Keby mi typ náhodou nevyšiel tak to bude určite 1:1 iný výsledok Totenham neberie a položí aj svoje nohy za Slávu Totenhamu a majstrovský titul budú oslavovať spolu z Chelsea v lige majstrov vo finále :D :D

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 manchester se po derby určitě probudí a zbytek zápasů na 100 procent vyhrajou,všechno se rozhodne příští týden na Anfield road.

Reagovat
kiwwi

dufajme...a bude to symbolicke a pravdive http://www.youtube.com/watch?v=8Cg8TcM_0uw

Reagovat
smazaný uživatel

Navšivte tento skvělý web http://citizens-fc.webnode.sk/

Reagovat
Devil

Nasrat...

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Losinho

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Paddy

2:2

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hoši ďáblové hrajou poslední zápas v této sezóně v divadle snů,tak si to užijou a rozloučí se důstojně...Chelsea za týden klopítne a titul čeká na nás!!!

Reagovat
niflheim

Ale ses trochu přepočítal. Ještě čeká zápas se Stoke doma.

Reagovat
smazaný uživatel

já vim,už asi 3 měsíce žiju v domění,že ďáblíci končí na Stoke,tak tím líp,jednodušší pro manchester,ale stejně se bude čekat jen na to,jestli chelsea klopítne

Reagovat
smazaný uživatel

jo titul je ve hře a dáblům ho přeju!!!

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

Zase štastný Man, Bez Penalt stratený ! Titul si zaslúži Chelsea !!!

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele