13. kolo
21.11.2009 18:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester United - Everton FC 3:0

Manchester se v nudné první půli dostal do vedení parádním gólem Fletchera, který se nakonec ukázal jako zlomový. Everton se totiž po přestávce hnal za vyrovnáním, až moc často však propadal v obraně. Manchester tak využil zaváhání Arsenalu a posunul se na druhou příčku, Everton zůstává v horší polovině.

Úvod zápasu přinesl vcelku opatrný fotbal se zajištěnými obranami na obou stranách. Manchester tak několikrát marně obléhal vápno hostů, naopak hráči z Liverpoolu mohli nebezpečně kontrovat z rychlých protiútoků. První zajímavá střela tak přišla až po dvaceti minutách. Baines nepřesně odcentroval, nicméně Rafael tečoval míč přesně k Sahovi, proti jehož přízemní střele musel zakročit van der Sar.

Manchester dlouho nevěděl, jak na dobře takticky připravenou obranu Evertonu hrát. Hluché místo v zápase však ukončili domácí parádním způsobem. Valencia hlavou sklepl centr před vápno pro Fletchera, který se dokonalou střelou postaral o jeden z nejhezčích gólů sezóny. Vysoký Howard neměl na střelu, která vymetla sebemenší pavučinu u spojnice, žádnou šanci.

Změna stran přinesla zlepšení hry především od hostů, ale ani domácí nechtěli ponechat nic náhodě. Právě rudý ďábel Rooney střílel jako první velmi nebezpečně, zpoza vápna pouze lízl břevno. Na druhé straně se chvíli před ním cpal do zakončení Cahill, ale ve skluzu míč jen lehce tečoval a van der Sar měl větší potíže se vypořádat s tvrdým nárazem, než se samotným zákrokem.

Když ani Yakubu nedokázal z dobré pozice trefit přízemní střelou branku, začal Manchester ještě více využívat okýnek otevřené obrany hostí. Giggs geniální tečí uvolnil Owena, jehož střelu z malého vápna až skluzem zablokoval jeden z obránců. Následný roh propadl do dobré pozice k Rooneymu, který míč sice netrefil dle svých představ, ale jeho střela se vrátila ke Giggsovi. Ten míč uklidnil, nahrál na vápno Carrickovi, a ten bez váhání poslal po zemi míč do chlumu těl směrem ke vzdálenější tyči. Howard na míč opět nemohl dosáhnout.

Čtvrt hodiny před koncem přišlo definitivní rozhodnutí. Scholes nahrál doprava na vápno volnému Valenciovi, který chtěl střílet po zemi. K jeho štěstí však míč nechtěně přizvedl snaživý Baines a i potřetí byl hostující brankář bezradný.

Domácí obránci navíc nepřestávali hrát, když se Everton dostal na centimetry gólu, přišel obětavý vpád Vidiče, který těsně před Cahillem míč vykopl do bezpečí. Manchester hrál v závěru pro diváky, závěry akcí však podle jejich představ nedopadly, zápas tak skončil tříbrankovým rozdílem.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Lahvac-CZ

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tady tusim male prekvapko-1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele