1. kolo
16.08.2009 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester United - Birmingham City 1:0

Rudí ďáblové dominovali utkání proti nováčkovi, svou převahu ale potvrdili jediným gólem a City mělo několik šancí, jak obrat obhájce titulu o body. Největší šanci však Benítezovi vychytal Foster a Manchester tak slaví povedený vstup do sezóny.

Brums nastoupili do hry s jediným útočníkem, přesto si první střelu vypracovali právě oni. Poslepovaná obrana nedokázala ubránit McFaddena, který přízemní střelou zpoza vápna protáhl Fostera, jenž měl jediné štěstí, že míč těsně minul vzdálenější tyč. Brzy poté přišla také první gólová šance na druhé straně. Berbatov dostal míč za obranu, ale v pádu nedokázal přehodit Harta. Ten vyrazil k Rooneymu, který musel ustát několik tvrdých ataků, přihrál Nanimu, ale jeho střelu už zblokovala tříčlenná hráz.

Manchester přidával na tempu, ve třinácté minutě se ke střele z dálky odhodlal Rooney a míč směřující přesně pod břevno vytáhl solidním zákrokem Hart. Zatímco si Valencia nebo Rooney dělali s míčem, co chtěli, Berbatov byl většinou tím, kdo se jako poslední z domácích dotkl míče. Právě u něj končily často zbytečně ofenzivní snahy favorita.

To například ukázala minuta čtyřiadvacátá. Hart zachyboval a lehký míč nedokázal chytit, Berbatov se sice vrhl po balonu, ale ještě před střelou ho zastavil praporek rozhodčího. Jako jediný z domácích zaspal, když za ním sklapla ofsajdová past. Zvládnutá defenzivní činnost nováčka dlouho nedávala mnoho větších příležitostí favoritovi. Po půlhodince hry se po hezké individuální šanci pokusil o střílený centr Fabio, Hart vyrazil před sebe, kde nechybělo mnoho, aby Rooney pohodlně dorazil.

Jenže o pouhé dvě minuty později už se Rooney k dorážce dostal. Na polovině hřiště vyhrál osobní souboj a okamžitě sprintoval do vápna, kde ho centrem našel Nani. Hlavička sice rozezvučela pouze tyč branky zkamenělého Harta, míč se však vrátil k pozornému Rooneymu, který pokojně dorazil do odkryté branky.

Birmingham nehodlal upadnout a velmi rychle si vypracoval dvě zajímavé šance. Nejprve Jerome překvapivou ranou zamířil jen centimetry vedle tyčky. Foster by neměl sebemenší šanci. Střelu však mírně tečoval Scholes a z následného rohu překonal domácího brankáře stoper Queudrue. Jenže na brankové čáře zachránil obětavou hlavičkou Evra, který se stal hrdinou okamžiku.

Celý poločas pak ještě zakončila spálená šance Fletchera, který si z penalty mohl vybrat, kam umístí druhý domácí gól, raději však namířil dva decimetry vedle. Manchester svého soupeře naprosto předčil počtem střel, přesto si vypracoval jen pár stoprocentních šancí a za jednogólové vedení mohl být vděčný Evrovi.

Manchester vstoupil do druhé půle aktivně, hned v první minutě se pokoušel z velké dálky Harta překvapit Rooney, který zamířil svou bombu přesně k tyči a hostující brankář musel míč pouze vyrazit na roh. Rudí ďáblové sice dlouho drželi soupeře pod zámkem, přesto mohl Fahey svou přízemní střelou z osmadvaceti metrů vyrovnat. To by však nesměl mířit půl metru vedle tyčky.

Pojistit vedení mohl těsně před hodinou hry Giggs, jehož přímý kop byl ale tečován těsně nad břevno. Po deseti minutách marného dobývání se k prvnímu povedenému dotyku přihlásil také Dimitar Berbatov, jehož hlavičku musel z brankové čáry vyrážet až Carsley. Následně byl vytáhlý útočník Manchesteru ve vápně faulován, nicméně ani on sám si na němou píšťalku nestěžoval.

Nejvíce zblkovaných střel zpoza vápna si na celou sezónu vybral Scholes, který byl v závěru již značně frustrován. To na druhé straně se do naprosté gólové šance dostal nový muž na hřišti Benítez, který se kličkou na malém vápně zbavil Browna a skvěle vypálil. Jenže Ben Foster předvedl ještě lepší zákrok a odvrátil tak pohromu pro domácí.

Rozhodnout mohl sedm minut před koncem Rooney, ale hlavičkou zadní tyč těsně minul. Birmingham si za posledních deset minut nevytvořil jedinou příležitost, kterou mohl vyděsit domácí fanoušky, naopak v poslední minutě nastavení musel ještě jeden parádní zákrok vytasit Hart proti Owenovi, který na něj šel dvacet metrů sám. Manchester tak díky dorážce Rooneyho deset minut před koncem první půle získal povinné tři body.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (22)

Přidat komentář
Devil

Tri body s novackem jsou povinnost.

tip-2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 povinne 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
vanGomm

Manchester Unt. asi vyhraje tipuji tak o 2 góly.Podle kurzu 1,20 by to ovšem mělo skončit tak o 6-7 gólů.Fotbal je už dost vyrovnaný a takovéto kurzy jsou až nedůstojné pro toho či onoho soupeře.Na výhru Manchestru 1,20 na výhru Birminghamu 12,00.Asi v sezóně 1993/1994 bylo na podobný zápas FC Barcelona-FC Lerida ovšem vypsáno na 1 =1,20 na 2 = 37,00!! Pro zajímavost zápas skončil 0:1!! ale Lerida stejně z ligy spadla.Nepsal jsem to ovšem pro výsledek,ale proto,že na favorita kurzy zůstaly proti nim se to sundalo až 3x! Kolik je to v % není těžké spočítat.

Reagovat
smazaný uživatel

4.titul v rade a tim i novy rekord P.L. = "pojdme si pro nej"

A prekonejme slavny Liverpool!!! Proto 3body musi zustat na O.T.

Ale pozor - je to 1.kolo.

Reagovat
smazaný uživatel

opravdu

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Glory glory Man united Dneska je to nase....za tyden mi prijde vlajka manchesteru + detsky set (dres,trenky,stulpny manchesteru united) pro meho 4 leteho brachu + potisk s jeho jmenem :) za 1 800 kc

Reagovat
Devil

Nechlub se,je to škaredá vlastnost.Navíc to stejně asi nikoho nezajimá. Každej má doma nějaky hadry na sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

ja som tiez prihodil vcera nieco do satnika, nejake ponozky, trenirky s podtlacou spidermana a na stenu kalendar nosatej Banasovej

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to tak vipada ze to nebude v TV tak tady by to melo byt on line :) http://atdhe.net/

Reagovat
Devil

Nova sport-14:25 přenos.

Reagovat
smazaný uživatel

evra

Reagovat
smazaný uživatel

Owen spalil sanci

jinak Foster

Reagovat
smazaný uživatel

Owen spalil sanci

jinak Foster

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte proč nehrál Carrick?

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by mi někdo prosím vás napsat jaké měl Man Utd rozesavení, nekoukal jsem na ten zápas dík.

Reagovat
smazaný uživatel

videl jsem tam 4-4-2 ale rooney zase behal vsude

Reagovat
smazaný uživatel

NENE 4-5-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele