16. kolo
12.12.2009 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Villans se štěstím popravili i třetí Velký tým

Aston Villa je katem týmů z Velké čtyřky. Po Liverpoolu a Chelsea si dnes smlsla na Manchesteru, a to drze na Old Trafford. Po sedmi letech, kdy si neodvezla ani bod si tak připisuje další velké vítězství, které je momentálně posunulo na třetí příčku. Manchester se přidal k dalším o poháry bojujícím týmům, který dnes ztratil a nevyužil tak šance dotáhnout se na Chelsea.

Aston Villa nevstoupila do Divadla snů nijak ustrašeně a od prvních minut se svému soupeři rovnala. Propadala však v osobních soubojích a na konci první desetiminutovky tak musela čelit přečíslení tři na dva, kterou nakonec zažehnal až Warnock dobrým odkopem. Ten se vyznamenal hned v dalším okamžiku, když se na vápně vrhl pod nohy Parka a čistým skluzem odebral míč domácími hráči, jenž by jinak vnikl do šestnáctky zcela sám.

Dalších deset minut už sice patřily favoritům z Manchesteru, k žádnému náznaku větší šance se však domácí nedostali. A tak přišel šok pro většinu fanoušků na stadionu. Ashley Young si zasekávačkou udělal prostor před Fletcherem, na jeho centr nedosáhl Brown a Agbonlahor tak mohl v klidu zavěsit - 0:1.

Kontrovat mohl Carrick, když zpoza vápna nadělal přízemní střelou problémy Friedelovi, který míč krotil nadvakrát. Brzy se o vyrovnání mohl postarat i Rooney, když ho ve vápně očividně nechtěl atakovat Luke Young. Jenže anglický útočník spadl a vysloužil si žlutou kartu za filmovaný pád. Naopak Dunne neměl daleko po rohu zvýšit, ale jeho hlavičku zablokoval jeden z obránců.

Na druhé straně se do stoprocentní šance dostal Valencia, ke kterému propadl centr, nicméně před odkrytou brankou nedosáhl na míč ani v pádu na malém vápně. I další šance patřila hostům, když velkou chybu vyrobil Fletcher a Agbonlahor si položil Kuszczaka, ale místo střely volil nepřesnou přihrávku. Svou dravostí se dostal ke střele z malého vápna Rooney, který rozezvučel břevno.

To v domácím vápně mohl zopakovat Vidič, když Youngův centr srazil těsně nad branku. Následně se hra přeci jen uklidnila. Pět minut před koncem se do další obrovské šance dostal Giggs, ale jeho střelu nejprve zablokoval L. Young a následná dorážka mířila pouze do boční sítě. Poslední chvíle poločasu patřily Manchesteru, Aston Villa se však urputně bránila každému nebezpečnému míči, jenž se dostal do vápna.

Ač se to zdá paradoxní, ve druhé půli přišly první hrozby Manchesteru z rychlého protiútoku. Nejprve však Rooney s Owenem nevyužili volného prostoru před sebou a celou akci zbrzdili, následně pak celou akci zakončil Rooney nepříliš povedeným lobem. Aston Villa se sice snažila útočit, zakončení však bylo v nejlepším případě nedůrazné.

Manchester se samozřejmě hnal za vyrovnáním, když už však střela k Friedelovi došla, musel být Rooney vůbec rád, že se míč nezastavil sám od sebe. Průběžný výsledek znervózňoval i fanoušky, kteří automaticky pískali na každého hráče hostí, který se po ostřejším souboji ocitl na zemi.

V poslední půlhodince navíc začali Villans kousat. Nejprve Heskey chytře vrátil míč z první na vápno Milnerovi, který bez přípravy branku těsně minul. Chvíli poté se lehce dotkl pasu právě Heskey a Kuszczak na míč nedosáhl, nicméně branku minul.

Osmnáct minut před koncem zkoušel brankáře hostí překvapit střídající Gibson, jeho tečovaná rána ale skončila těsně nad břevnem. V obrovské šanci se dvě minuty poté ocitl Berbatov, který chtěl střílet z penalty bez přípravy. Míč ve vzduchu ale trefil špatně, a ten tak putoval dále pokutovým územím. Uzavírající se zámek přinášel další a další šance domácím, hned tu další zazdil Rooney nepovedenou přihrávkou před branku.

Ve sledu zajímavých akcí pokračoval Rooney střelou z otočky. Dvaadvacetimetrový pokus skončil nad brankou. Deset minut před koncem se po rohovém kopu dostal k hlavičce Vidič, ale za překonaného Friedela zaskočil u tyče Downing, který z brankové čáry míč pohotově vykopl.

Na konci 86. minuty se do skvělé střelecké pozice probil Berbatov a jeho přízemní dělovku famózním zákrokem vyrazil Friedel těsně vedle své tyče. V první ze tří nastavovaných minut se dostal ke střele z patnácti metrů Carrick, branku však opět minul.

To byla také naprosto poslední šance pro Manchester. Siru Fergusonovi nebylo nic platné rozčilování se nad nízkým nastaveným časem. Martin O’Neill se tak může radovat z další velmi překvapivé výhry nad jedním z největších favoritů na celkové vítězství.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Owen a Oberetan

Reagovat
smazaný uživatel

doma nám to moc nejde 3:1

Reagovat
vanGomm

HX.

Reagovat
Lahvac-CZ

Moc bych si přál výhru Villy. Nicméně United hrají doma, kde s takovými soupeři neprohrávají. Tip: 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronney zaridi spolecne s perfektnim vykonem Giggse vyhru 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

MU má velkou marodku tak to vidím na 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

TO nebyl fotbal to byla HAZENA... A.Villa stahnuta a United jenom prihravky ze strany na stranu...o ničem ... ... Chyby nam respect Ria Ferdinanda ..uz aby hral

Reagovat
smazaný uživatel

super Villa......konecne sa potvrdilo ze Man u na titul nema......tym ktory chce titul musi obranu aj Villy rozbit....ale bohuzial to tak neni.....Villa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele