7. kolo
28.09.2009 21:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Tevéz dvěma góly sestřelil "svůj" West Ham

Trápení West Hamu směle trvá i nadále, postaral se o to suverénní celek Manchesteru City, jehož ofenzivní trio Bellamy-Tevéz-Petrov rozebralo sokovu improvizovanou obrannou hráz na nejmenší částečky. Řádil především posledně jmenovaný jedinec, který na jeden gól přihrál a druhý sám dal.

Zkraje zápasu bylo hráčům obou celků docela zatěžko hledat vždy tu nejjednodušší variantu přechodu do útoku. Přesto, paradoxně, Citizens udeřili již ve čtvrté minutě a to za použití vyloženě banální rovnice. Brankářův dlouhý výkop našel rozběhlého Petrova, který si vlevo počkal na správný okamžik a nasměroval balon k hladce skórujícímu Tevézovi. Styl, jakým Kladiváři bránili tuto situaci, kdy de facto tři z nich strážili Bellamyho, argentinského střelce nedbaje, pochopí asi jen málokdo. Nicméně pozoruhodná byla Tevézova reakce na vstřelenou branku klubu, který ho prakticky pro anglickou kopanou vychoval - agilní forvard totiž neváhal a veřejně se omluvil celému sektoru hostujících fanoušků. Ani minulost mu však nemohla zabránit ve stoprocentní snaze, a proto se v příštích minutách měla slepovaná obrana West Hamu co ohánět. Tevéz jednou pálil z otočky, podruhé zas přestřelil, když si pro Petrovův tečovaný pas přibíhal z druhé vlny.

Citizens byli při chuti, nesourodého soupeře přehrávali jakoby nic, přesto stačila jedna mizerně odbráněná standardka a začínalo se odznovu. Ve 24. minutě zvládl hlouček fotbalistů v bleděmodrém odvrátit míč jen tak provizorně. K jeho neštěstí však přímo ke kopačkám Radka Kováče, který sice mířil mimo, ale zachránila ho pohotová reakce Carltona Colea - tedy doklepnutí balonu patou do odkryté klece. Na koho se ovšem Manchester mohl dneska spolehnout, byl bulharský křídelník Martin Petrov. Ten po zranění opravdu bodoval. Po více než půl hodině hry si postavil míč těsně za hranici pokutového území, aby tu rozehrál jedinečný přímý kop, o jehož likvidaci se Green pokoušel marně.

Aktivita domácích nebrala konce. Brankář Hammers musel postupně zastavit individuální akci Tevéze, hlavičku Bellamyho či Petrovův projektil z takových dvaceti metrů. Na opačném konci hřiště zase málem zahřmělo, respektive ono zahřmělo, jenže Parkerova trefa nebyla pro Coleův nepatrný faul uznána. Po přestávce už se Kladiváři nebránili tak drtivému tlaku, alespoň šancí City výrazně ubylo, ale komunikace v defenzivě hostí vázla i nadále. A to se krásně projevilo v 61. minutě, kdy Bellamyho centr ze standardní situace mohla za Greenova záda odhlavičkovat hned trojice nehlídaných hráčů v bleděmodrém. Téhle výzvy se nakonec s úspěchem chopil Tevéz a bylo prakticky rozhodnuto.

S blížícím se závěrem utkání se Manchester soustředil spíš na bránění náskoku než na jeho potencionální navyšování. Na druhou stranu upřít trojlístku Petrov-Bellamy-Tevéz vytrvalou snahu co možná nejvíce znepříjemňovat soupeřům život by bylo drzé. Proto je třeba zmínit pohlednou akci na jeden dotek prvních dvou jmenovaných a Garetha Barryho, na jejímž konci stála Angličanova slušná střela. Tři minuty před koncem pak neskutečný Petrov přesprintoval Diamantiho, dostal se tak k centru pro navrátilce Santa Cruze, avšak ten, ač nebyl nikým stresován, na přední tyči z první zakončil dosti nepřesně. Ještě nebezpečnější ale byla Bulharova individuální akce o pár okamžiků později, kdy při přerušení jeho kombinace s Tevézem zaváhal Faubert a Petrov se tím pádem řítil sám na Greena. Nastalou situaci ještě řešil efektní zasekávačkou, ovšem koncovka se mu příliš nevyvedla, a tak i po devadesáti minutách platil stav 3:1.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
rossoneri89

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

v pondělí bude naše výhra v přímém přenosu !

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

WHU to zatim letos vůbec nejde kdežto Citizens, pro mě bohužel, zatim šlapou jak hodinky... ač nerad, tady volim jasnou 1... 3:1

Reagovat
rossoneri89

Reagovat
jtbs

Reagovat
Devil

2:1-bohuzel!

Reagovat
Ted

Gratuluju všem tipérům, co výsledek trefili, a navíc děkuju panu Zolovi, že nás připravuje o body...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele