18. kolo
19.12.2009 16:00 CET
4 : 3
(3:2)

Reportáž

Manchester City - Sunderland AFC 4:3

Přestřelka na City of Manchester Stadium nakonec měla šťastnější konec pro domácí mužstvo vedené Markem Hughesem. Sunderland odjíždí po porážce 3:4 bez bodu.

Vítězství je pro Manchester velice důležité, protože ve středu podlehl Tottenhamu a potřeboval znovu získat body. Navíc se spekulovalo, že případné další zaváhání by mohlo znamenat konec Marka Hughese na lavičce. Nicméně spekulace neustaly ani po dnešní ne zrovna přesvědčivé výhře a některé zdroje již přispěchaly se zprávou, že Citizens na 20:30 naplánovali tiskovou konferenci, kde mají oznámit Sparkyho konec. Náhradou by prý měl být Ital Roberto Mancini.

Nicméně tyto problémy patří jinam, a proto se pojďme soustředit na samotný zápas. Do něj od první minuty nenastoupili dvě domácí hvězdy, Adebayor a Robinho, které nechal Hughes po posledním zápase sedět. A úvod duelu ukázal, že se tento tah vyplatil. Už po čtyřech minutách totiž poslal míč na Bellamyho Tevez a welšský útočník přihrávkou před branku připravil lehkou pozici pro Roque Santa Cruze, který gólem do prázdné branky otevřel skóre.

Neuběhlo ani deset minut a útočné trio znovu úřadovalo. Santa Cruz si vyměnil přihrávku s Bellamym, kterého následně srazil Nosworthy a kopala se penalta. K té si stoupl třetí z útočníků Tevez a proměnil. Bohužel pro Citizens to však v obraně nebylo tak růžové jako v útoku, důkazem budiž 16. minuta. Reidovi bylo na levé straně dopřáno trochu místa a jeho následný centr našel úplně volného Mensaha, který hlavičkou snížil. A ve 24. minutě už bylo vyrovnáno. Tentokrát zachyboval Kolo Touré, který netrefil napříč vápnem letící míč, načež Henderson propálil bezmocného Givena. Na obranu Citizens můžeme říct snad jen to, že obranná linie byla oslabena o Wayna Bridge a Joleona Lescotta a mezi první a druhou inkasovanou brankou musel střídat další zraněný, Micah Richards.

První poločas ale nakonec přeci jen zakončili City s jednogólovým náskokem. Deset minut před koncem vyslal Zabaleta Wrighta-Phillipse, který připravil dobrou pozici pro Bellamyho a ten se v zakončení nemýlil.

Sunderland se ale ani po třetí inkasované brance neráčil vzdát a odměnou mu byla další vyrovnávací trefa po hodině hry. Nosworthyho míč sklepl Henderson a z pravé strany přesným centrem našel střídajícího Jonese, jenž předskočil Kompanyho a hlavičkou srovnal se soupeřem krok. Jenže to ještě nevěděl, že ani třetí branka nebude pro Černé Kočky znamenat bodový zisk. Dozvěděl se to už za devět minut, kdy Zabaleta našel za obranou schovaného Barryho, který poslal míč před branku, kde ho opět do prázdné doklepl Santa Cruz. Do konce sice zbývalo ještě asi dvacet minut, ale na čtvrtý gól již Sunderland odpovědět nedokázal. V závěru navíc přišel o vyloučeného Turnera.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

souper, na kjtereho Citizem umi..muj tip 3:1 (2-Robinho, Tevez - Bent)

Reagovat
smazaný uživatel

je třeba konečně vyhrát venku, ale tiket sem jistil: 02

Reagovat
smazaný uživatel

můj názor byl myšlen na středu s kohouty. sem se přehmát... jen tak na vysvětlenou.

Reagovat
FuckT

Sunderland

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledem k herním a potažmo i výsledkovým výkyvům nás nečeká jednoduchý match. co mě zaráží je fakt, že třeba neuděláme šnůru 4 - 5 zápasů v řadě bez ztráty kytičky ! proč se třeba po zápase s chelseou nevezeme na vítězné vlně mister hughes a spol. ? to byl z naší strany excelentní match pak přijdou dva zápasy a jsme na ubohým 1 bodě ! teď mě napadá takový birmingham... před a po vánocích budem hodně v tv tak snad nám ty svátky vánoční a konec roku city zpříjemní...

jinak všem fans city vše nej, zdraví, pohodu and good luck in 2010 ! samozřejmě i ostatním a special přání fan utd. devilovi ! čus

Reagovat
smazaný uživatel

a kádr nato máme !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Já osobně bych si přáli už výhru City....sem velkej fanda a nebaví mě furt sledovat jak v posledních minutách dostáváme nebo dáváme góly na konečné plichty...chtěl bych aby City konečně vyhráli a to třeba nééé 1:0 ale např... 3:0 nebo více :D...jinak všem fanouškům City taky přeju hodně vánočního štěstí a taky vše nej do nového roku 2010.

Reagovat
smazaný uživatel

už se prý mluví nahlas o hiddinkovi, víte něco bližšího ???

Reagovat
smazaný uživatel

Ano hovori sa o Hiddinkovi ale neni to iste lebo su viaceri na tento post a co sa tyka zapasu tak dufam ze city vyhraje aspon 2:1 cus

Reagovat
smazaný uživatel

nevim jestli na hlas, ale urcite bych si ho pral vic..Hudges jediny co udelal dobre je ze si nakoupil hrace podle svyho (jakoze me se ti rhaci co prisli libi a mam je rad) ale vysledky zatim bída..podle me Hiddink bude lip i pro danousky i pro CIty..jinak vse nej do 2010!!

Reagovat
Devil

Vsak neboj,Arabac o oprestupovym obdobi rozevre penezenku a par desitek milionu zase rozhodi... Uz se tesim na ty clanky....Man.City zvedli nabidku za..x.... City chteji...x...atd. atd. Nastesti je videt,ze jen penize nestaci.

Sunderland!!! tip.-0:1 Bent

Reagovat
scholes18

ja tipuji pre zmenu remizu 2:2

Reagovat
FuckT

Hiddink ich poslal do pi*e...vidi ze Hughesove sracky napravovat nebude len tak ...

Reagovat
smazaný uživatel

Black Cats překvapí a po posledních mizerných výsledcích zabodují naplno - 1:2, góly Reid a Bent

Reagovat
smazaný uživatel

Darren se probere a vybojuje body

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Bent

Reagovat
vanGomm

1.

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderland nalezne ztracenou formu a prevalcuje soupere rozdilem jednoho golu

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Snad naprosto vše nasvědčuje tomu že by měli dneska citizen vyhrát, ale něco mi říká že to tak nebude a BlackCats nepojedou domů s prázdnou kapsou 1:1

Reagovat
diastan

obe m. daji gol

Reagovat
diastan

heh po 15 min odskrknuto xD

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo sestavu city?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak myslím, že Robinho v city asi končí. Při současný formě Bellamyho se asi jen tak na hřiště nepodívá. Co myslíte vy? Jak to dopadne?

Reagovat
smazaný uživatel

myslim že ne..podle me pri poharu tech africkejch narodu odejde adebayor...bellamy se posune na hrot za bellamym a robinho na kridlo..ale taky treba uz Robinho davno odejde..,nebo s mancinim bude hrat "diamant" kompany,de jong,barry a Ireland..a nebude hrat ani Robinho,ani Bellamy ani SWP..fakt..sem zvedavej no..

Reagovat
smazaný uživatel

tak Manciny povedal e Robinho bude lidrom jeho tymu a mozno aj capitanom a vraj Bellamy sa ma v zime stahovat prec

Reagovat
smazaný uživatel

coze ma bellamy?

Reagovat
smazaný uživatel

pri absenci adebayora pujde tevez do utoku a robinho na kridlo a taky si myslim,ze to bude lidr..treba s novym trenerem zacne zase hravat naplno..

Reagovat
smazaný uživatel

dobře rozehraný zápas a pak opět a poněkolikáté zbytečné drama. naštestí se vyhrálo, ale uvidí se co bude dál... nový kouč, nové herní pojetí ?? hlavně aby sebou nepřitáhl italy. ty dva poslední se moc nepředvedli (corradi a bianchi). každý kouč si bere něco sebou ze své vlasti, viz benitez. ale u nás není čas na nějaké experimenty o to to bude mít mancini težší.

hughesovo odvolání sem nečekal, ale to nebylo o včerejším zápase. ono se to nastřádalo, hlavně ty remízy. potože sem big fan city, přeji mancinimu jen úspěch !

Reagovat
smazaný uživatel

odkud si prosimte?ja jen ze sem taky velkej fanousek city tak jestli nejses nekde z okoli Svitav

Reagovat
smazaný uživatel

no napovim tě: sem z města, kde chlemtáme vynikající pivo Dudák. tak to snad uhodneš. tajenku napiš...

Reagovat
smazaný uživatel

takze Strakonice ze?

Reagovat
smazaný uživatel

YES !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele