26. kolo
09.02.2010 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

ManCity zase nenadchlo, ale Bolton přemoci zvládlo

Manchester City napravil selhání s Hullem, a i když si znovu nepočínal nijak suverénně a živě, Bolton o dvě branky porazil. Bleděmodří by každopádně měli od podobného pojetí fotbalu co nejdříve ustoupit, neboť s tak neohroženým a lehkomyslným přístupem do Ligy mistrů nakouknou jen ztěžka.

V úvodu zápasu šlo jen stěží ukázat na některý z týmů, který měl mít v těch chvílích alespoň optickou převahu. Byl to sice přece jen domácí Manchester, ale i když nešlo říct, že by se jeho nahodilým atakům soupeř bránil levou zadní, pokaždé se Citizens prezentovali spíše polovičními šancemi. Tevézovi totiž rána ze slušné pozice vůbec nesedla, a když pak argentinský forvard nakrmil Barryho, tak ten pro změnu z většího úhlu rozvlnil jen boční síť. Bolton naproti tomu nebyl úplně pasivní, ale přesto za svou neschopnost pořádně vyděsit Givena zanedlouho pykal. Robinson v dolním rohu šestnáctky hloupým zákrokem na Johnsona zavinil pokutový kop, který pak s velkým štěstím proměnil Tevéz. Jeho rána doprostřed brány byla nejen prudká, ale zároveň Jaaskelainena natolik zaskočila, že jí mimo tři tyče nebyl schopen vyrazit.

Až ve 38. minutě se kousek za vápnem dostal k míči Muamba, jeho střela po teči Kompanyho nepříjemně zaplavala a Given se už tentokrát opravdu musel vytasit s prvotřídním zákrokem. S Cohenovým přímým kopem tak metr za šestnáctkou mu zase vypomohla pevná zeď. Trotters se tedy krátce před přestávkou ujali iniciativy, vyrovnání se však nedočkali. A v podobném duchu se pokračovalo i v druhém dějství. ManCity zase sklouzávalo k tomu svému profesorskému fotbalu, taktovku přenechalo Boltonu zcela bez boje. Jenže Wanderers si dneska střelnici rozhodně neotevřeli, zatímco v bleděmodrém z dálky nečekaně posadil balon na břevno Tevéz, třebaže se zprvu zdálo, že jeho projektil branku přeletí.

Bolton tedy nakonec definitivně umlčel Adebayor v 73. minutě. Ten umně protrhl ofsajdovou past soupeře, počkal si na lahodný dlouhý pas od Vieiry a prvotřídní ranou z otočky dílo dokonal. Pak už se jen víceméně v klidu dohrávalo. Za Bolton ještě sice promluvil Elmander, ale ten si na zadní tyči pro diváky připravil tak akorát nepřesné zakončení, jež na druhou stranu aspoň lízalo bok pravé tyčky.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasne vitazstvo city 3:1

Reagovat
Ketchup

dnes už si nemůžeme dovolit ztrátů bodů...4:0 pro City CITY FOREVER

Reagovat
vanGomm

1.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1...jinak Určitě dá gól ADEBAYOR a jestli bude hrát Lescott, tak dá taky fika..

Reagovat
smazaný uživatel

Jak říká ketchup, už si nemůžeme dovolit další ztrátu dobů a ještě doma... CITY 3 : 0

Reagovat
smazaný uživatel

mam to :-D jeden tim mam :-D Ještě by to chtělo dalši :-D

Reagovat
smazaný uživatel

co myslite jak dnes dopadne Chelsea - Everton ? bych tipnul na 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

co lezes s tou chelsou sem koho to zaujima

Reagovat
vanGomm

Tak tak a navíc hrají v opačném gardu.

Reagovat
smazaný uživatel

MY CHCEME LIGU MISTRŮ ¨!!!!!!!!! JEDEME MAN.CITY JSTE NEJLEPŠÍ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele