34. kolo
11.04.2010 17:00 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

ManCity zdrtil Birmingham a pomalu vítá Ligu mistrů

Až Manchester City konečně narušil nudnou bezgólovou neděli na stadionech Premier League. A to rovnou ukázkovou "nakládačkou", kterou uštědřil bojácnému Birminghamu. Dvěma góly se blýskl starý dobrý Adebayor, jemuž se navíc dočkalo dvojnásobné podpory svátečního střelce Onuohy a osvědčeného snajpra Tevéze.

Možná až příliš opatrně vstoupili do utkání na City of Manchester Stadium hosté z Birminghamu. V první dvacetiminutovce jsme u nich nemohli pozorovat prakticky žádnou ofenzivní snahu, zatímco vířivý pohyb Citizens dělal Brums alespoň nějaké, byť nevelké problémy. Zejména Tevézova běhavost opět fungovala. Prvně ještě po narážečce s Adebayorem pálil hodně mimo, později zase svůj průnik zakončil pěkným pasem na svého tožského parťáka, který se sice dokázal uvolnit, ale ne už zakončit. Právě ex-gunner představoval spolu s Tevézem pro soupeřovu obranu takřka permanentní hrozbu. Ještě před touto nezakončenou šancí střílel těsně vedle, když mu do milimetrového ofsajdu hlavou přiťukl míč Barry.

Jak nečekané, že zrovna tohle duo se pak koncem poločasu zasadilo o první gól zápasu. Tentokrát tedy nešlo o jejich přímou kombinaci, abychom si rozuměli. Johnson totiž nastartoval Adebayora, ten ve vápně udělal kličku Johnsonovi a poněkud dobrovolně podlehl buď gravitaci, nebo lehkému postrčení Danna. Nicméně Phil Dowd po tomto střetu ukázal na penaltový puntík a z něj se následně nemýlil Carlos Tevéz, skórující už po 21. v této ligové sezoně. Birminghamu se touto, možná mírně přísnou cestou vymstila přehnaná pasivita a druhý trest přišel hned vzápětí. Opět za to mohla standardní situace a znovu na jejím začátku stál křídelník Johnson. Protentokrát přesně nacentroval od rohového praporku a do míče se ideálně opřel Nedum Onuoha - 2:0.

To vše se událo v rozmezí 38. a 40. minuty. Přesto ještě do konce přestávky diváci v Manchesteru uviděli dvě branky! O tu první se postaral nejlepší střelec hostí Cameron Jerome, když využil perfektně odvedené práce McFaddena a jeho dokonalého centru. Druhý úder jde zase na vrub domácího mužstva, konkrétně Adebayora, jemuž bylo umožněno vsítit jednu z nejjednodušších branek v kariéře. To proto, že Barryho dlouhý míč za obranu nemohl mít lepší parametry a že Bellamy pak situaci víceméně dva na golmana vyřešil rovněž nejlépe, jak mohl - přihrávkou Adebayorovi před prázdnou bránu.

V druhém dějství se zpočátku především upalovalo za třígólovým vedením Citizens. Jinými slovy Birmingham hrát zrovna nezačal, takže si domácí i nadále mohli užívat zřetelné převahy. Tu navíc pravidelně zvládali přetavovat v šance. Jednu takovou nedal Johnson, když zleva prošel přes dva protihráče a slabší pravačkou vystřelil jen těsně nad břevno. O chvíli předtím pro změnu Tevéz z přímého kopu překrásnou ranou protáhl Taylora, aby na Johnsona v 71. minutě navázal i svým slalomem, který zakončil přízemní ranou po brankářově pravé ruce. Tu však Hartův záskok zvládl včas vymrštit a uchránil tak zatím svůj klub od debaklu. Ale opravdu jen zatím. Okamžitě za tři minuty se středem hřiště jakoby nic prohnal zadák Onuoha a prvotřídním finišem zvýšil na 4:1.

Třígólový náskok už pak ManCity neformálně označilo za dostačující a v poslední desetiminutovce nechalo hrát i soupeře. Zatímco ten se ale zdráhal nějakým způsobem ohrozit Givena, domácí vyslali akorát jediný dlouhý míč dopředu na Adebayora a bylo zle. Tožskému dlouhánovi jako by stoper Dann ještě odemkl bránu do sólového úniku, v němž pak ostrostřelec v bleděmodrém nepochybil a upravil na konečných 5:1. Až pak se konečně osmělil i někdo z hostující skvadry a konkrétně Larsson povedenou střelou ze střední vzdálenosti poděsil domácí fandy. To bylo ale stejně poněkud málo.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

podle me to bude plichta

Reagovat
smazaný uživatel

jeste jednou se vsem omluvam

Reagovat
smazaný uživatel

byl jste se nekdo podivat na premier league na zivo na city

Reagovat
Losinho

2:0 Goly: Adebayor, Tévez

Reagovat
t0mmy33MCFC

maccho tady nejsi na chatu... já věřím ve výhru a radši nebudu tipovat kolik, ale nemůžeme si dovolit ztrácet, s tím jakej má los liverpool...

Reagovat
Mircu5

3:0 Tévez, Adebayor, Bellamy

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

derby "city" dopadne dobře pro nás! birmingham sice hraje dobře, ale nás určitě nakopla výhra v minulém zápase, takže soupeř by měl odjet s nulou... nehledně teď birmngh. trošičku ztrácí. no a naše pozice je jasná upevnit 4-flek!

Reagovat
smazaný uživatel

Možná nás to nakopne, ale aby sme neusnuli na vařínech... to by bylo to nejhorší co by nás mohlo potkat v dalším průběhu bojů o 4. místo. Ale věřím ve výhru MANCITY

Reagovat
Virtuos

Remíza, ktorú si Brums vybojuje bude dobrá pre hostí, ale zlý výsledok pre domácich. Takže hostia remizujú (aspoň dúfam)

Reagovat
Mircu5

Ani náhodou, ani Hart nebude chytat, dostanou 3 góly

Reagovat
Virtuos

jaj na to som zabudol no o motiváciu naviac

Reagovat
justcall

já být Hartem, tak se do MCity ani nechci vrátit

Reagovat
Virtuos

veď, len bude dosť zaujímavé, keď bude chcieť ostať u Brums či vôbec si ho môžu dovoliť, lebo si myslím, že ešte si nejakú sezónu počká na šancu u Citizens

Reagovat
Mircu5

Onuoha 2 góly Celkově 5:1, zase další debakl, jedem si pro LM!!!

Reagovat
t0mmy33MCFC

Jojo 14 gólů za 3 zápasy je moc pěkná podívaná :)

Reagovat
diastan

super, ted jeste arsenal porazit tottenham a je to.

Reagovat
Mircu5

Arsenal porazíme, s United to bude hodně těžké, protože pokud teď zrratí, tak si mysllím, že je definitivní, že titul nezískají. Ale my to zvládnem, jsme v nejlepší formě a rozdrtíme je, Tévez zase bude řádit

Reagovat
smazaný uživatel

jo toz Arsenal bysme mohli dat aj united,ale tottehnam bude tezky,ale snad to dame

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz vyhrajeme vsechny zapasy .. tak bych se ani moc nedivil kdybysme předběhly arsenal:D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele