34. kolo
10.04.2010 16:00 CET
1 : 4
(1:1)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

V důležité sestupové bitvě uspělo Burnley

Tigers sice vedli už od třetí minuty nad Burnley, ale nakonec se museli před svým soupeřem v boji o udržení sklonit a po prohře 1:4 odcházejí s prázdnou. Přestože mají ještě zápas k dobru, boj o záchranu se jim notně komplikuje. Clarets sice svého soupeře o skóre předskočili, ale jelikož vyhrál i West Ham, nadále se nacházejí v pásmu sestupu.

Přestože se Clarets před zápasem notně povzbuzovali, do zápasu vstoupili nejhůře jak mohli. Na pravé straně totiž dostal prostor Craig Fagan, vyslal Altidoreho a ten poslal přesný pas na Kilbanea, jenž na zadní tyči zblízka zavěsil. Nepovedený úvod klíčového duelu domácími borci očividně otřásl, a tak prvním minutám dominoval Hull. Tigers sice měli výrazně větší držení míče, avšak šance nepřicházely. Až po necelé půlhodině se dostal do akce gólman Jensen, jenž si skvěle poradil s Altidoreho pokusem. Hostující gólman soupeři zmenšil úhel a pak míč obličejem zastavil. Míč se sice odrazil k Bullardovi, ale ten z vápna přestřelil. Proto bylo trochu s podivem, když Burnley ve 35. minutě vyrovnalo. Celou akci vymyslel Tyrone Mears, poslal zprava centr, se kterým si poradil Paterson a poslal míč za Myhillova záda.

Druhý poločas začal rozpačitě, když hru na několik minut přerušilo ošetřování zraněného Andyho Dawsona. Ten si v souboji s Mearsem poranil holeň a místo něho naskočil Barmby. Chvilku nato měli Clarets obrovskou šanci ke vstřelení druhé branky, ale Duff zblízka branku přestřelil. Právě Burnley celý druhý poločas tlačilo a dychtilo po brance. Ta nakonec přišla, avšak za dost kontroverzních okolností. Trestný kop hostů byl totiž opakován, když Fagan nestál ve zdi v předepsané vzdálenosti. Na druhý pokus se míč dostal k Duffovi, který ale ve vápně nestihl vypálit, protože ho fauloval Boateng. Sudí Martin Atkinson tak ukázal na značku pokutového kopu. Penaltu nemohl zahrávat nikdy jiný než kapitán Graham Alexander a proměnil. O šest minut později kopal Alexander další penaltu, když Nugenta fauloval Mouyokolo a ani tentokrát se nemýlil. To už to bylo 1:3 a Clarets mohli slavit první letošní výhru venku. Tu nakonec ještě korunoval v šesté minutě nastavení svou brankou při 200. startu Elliott.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tygri musi ziskat 3 body a take ziskaji.

2:1 po urputnem boji o kazdy centimetr hriste.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Virtuos

Burnley by konečne mohlo zabrať a uvidí sa či vymenia trénera a ak to chcú urobiť tak najneskôr po zápase, určite bude záležať od výsledku, ale keby ho chceli odvolať mali ho už na začiatku týždňa takže asi posledná šanca pre Lawsa

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tady jsem docela překvapenej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele