21. kolo
03.02.2010 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Cottagers konečně prolomili smůlu posledních zápasů, když přemohli Portsmouth

Fulham to konečně dokázal, domácí kouzlo přeci jen stále ještě funguje! Sic Pompey dlouho odolávali a dlouho byli dokonce lepší, vynalézavější stranou, Cottagers nakonec brankou Greeninga těsně podlehli. Předposlednímu Burnley se tak nepřiblížili, zatímco Fulham přeskakuje Blackburn, aby odteď uzavíral první desítku.

Poměrně hladký přechod do útoku v podání Pompey versus o hodně těžkopádnější přenesení balonu kupředu na straně domácích. Takové byly úvodní minuty dohrávaného zápasu na Craven Cottage. Portsmouth skutečně přímočarou přihrávkou párkrát svého soupeře dokázal zaskočit - tak jako ve dvanácté minutě, kdy O’Harovu kolmici Dindane chytře pustil Piquionnemu, který na rozdíl od něj na balon nevybíhal z ofsajdu, a Schwarzer si díky tomu prvně pořádně zachytal. Zblízka Francouzovu střelu pokrčenou nohou vyrazil na roh. To Zamora s Okakou jako by byli od zbytku týmu s chirurgickou přesností odříznuti. První jakáž taká šance Fulhamu tak musela vzejít ze standardky, kdy se po rohu Murphyho prosadil k hlavičce Hughes. James si však mezi vlastními spoluhráči našel prostor k zasažení.

Modří byli i nadále vynalézavější. Po půl hodině hry si například Boateng dovolil na hraně šestnáctky drzou prohazovačku, dostal se takto před svého strážce a po zemi nepříjemně ohrozil Schwarzera. K daleko nebezpečnější příležitosti jít do vedení se ale záhy i jen ve třech propracovali domácí. Zamorův přetažený centr odhlavičkoval na malé vápno Greening, tam číhal osamocený Okaka, jenže namísto hrdiny se stal pomalu vyvrhelem, když i odtud zvládl prostor mezi třemi tyčemi minout. Tahle spálená šance mohla Cottagers mrzet o to víc, že šlo o vskutku ojedinělou možnost. Ke vstřelení vedoucí branky měli totiž všeobecně blíže hosté. Do Piquionneho rány se také brzy musel obětavě položit Hughes a O’Harově hlavičce scházelo "jen" o mnoho lepší nasměrování.

V nastaveném rytmu se víceméně pokračovalo i po přestávce. Hned v 53. minutě musel Schwarzer hbitě vystrčit levačku proti Boatengově hlavičce z nevelké vzdálenosti. Jakmile se však v kotli ochladilo, voda přestala vřít a dlouho se nebylo na co koukat, karty se rázem obrátily. Cottagers totiž, zdá se, celou tu dobu sbírali síly na jednu téměř zdařilou kombinaci, v jejíž realizaci jim ještě notně pomohl váhající Belhadj, aby tím Pompey dokonale potopili. Stalo se tedy, že v 74. minutě Duff na rohu šestnáctky okradl o míč Belhadje, jeho centr na malé vápno nešťastně odrazil do druhé vlny jeden ze stoperů v modrém a přibíhající Greening po zemi hladce vystřelil Fulhamu vedení. Na to už modří nebyli s to odpovědět, i když si v závěru ještě vytvořili menší, ale soustavný tlak. Dojeli však na to, což byla koneckonců alfa a omega dnešního utkání, že v jejich mužstvu nejsou přítomny žádné výrazné individuality.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (5)

Přidat komentář
vanGomm

1.

Reagovat
smazaný uživatel

02

Reagovat
goodbay

pompey už musí vyhrát!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
goodbay

nechápu proč střídal piquenneho tak brzo :(

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele