26. kolo
09.02.2010 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Fulham FC - Burnley FC 3:0

Dva góly, kterým předcházel ofsajd, a výstavní přímý kop rozhodly o přesvědčivé výhře Hodgsonových svěřenců nad Burnley, které tak ani na třináctý pokus nedokázalo ukořistit tři body z hřiště soupeře.

První náznak šance přišel po sedmi minutách, když se do vápna dostal Duff a křižnou střílenou přihrávkou marně hledal naprosto volného Simona Daviese. Ve 21. minutě se blýskl jedovatou střelou Elm, kterou Jensen s obtížemi vyrazil.

Další šanci už však Cottagers proměnili. Nicky Shorey našel třicetimetrovým pasem v ofsajdu stojícího Elma, který z první přiťukával rozběhnutému Murphymu. Ten ukázal dostatek síly v osobním souboji a následně zblízka propálil brankáře.

Po dvou minutách se mohlo začít od znovu, když se míč dostal před vápnem k Fletcherovi, který ale vzdálenější tyč těsně minul. Ve skvělé desetiminutovce začaroval i Jensen, proti střele Etuhua z dvaceti metrů k levé tyči zasáhl opravdu bravurně.

Jenže skvostnou desetiminutovku zakončili domácí druhým gólem. Zamora dostal do ofsajdové pozice pas po lajně, zasekávačkou se zbavil Corta a pohotovou střelou nechal opět vyniknout Jensena. Ten však vyrazil pouze před sebe, kam dobíhal Elm a bez problémů zvýšil náskok.

Tři minuty před koncem první půle mohl vrátit Clarets do hry Mears, jeho přímý kop ovšem pouze rozezvučel břevno a do šatny tak šel Fulham s dvoubrankovým náskokem.

Hostům dělal problémy především agilní Zamora, který sice pět minut po přestávce ztroskotal střelou z deseti metrů na výborném Jensenovi, chvíli poté se však již radoval. Postavil se k přímému kopu ze sedmnácti metrů a přízemní střelou dokonale směřovanou ke vzdálenější tyči nedal brankáři mnoho nadějí.

Zdecimovaní hosté se nedokázali z třetí inkasované branky oklepat a v rozhodnutém utkání pokračovala nadvláda Fulhamu. Nicméně Duff i střídající Okaka už na Jensena nevyzráli, zápas přesto skončil jasnou výhrou pro domácí. Proti jinak výbornému výkonu domácích tak mluví dva neregulérní góly.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

PARADA

Reagovat
smazaný uživatel

PARADA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele