24. kolo
30.01.2010 16:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Aston Villa se po delší době vrací do starých kolejí, přemohla totiž Fulham

Jen čtyři minuty v závěru úvodní části stačily Agbonlahorovi na popravení statečně vzdorujícího Fulhamu. Villa tak oživila naděje na místo mezi prvními čtyřmi. Výměnou za to pokračuje trápení Cottagers, kteří dnes přitom měli na lepší výsledek.

Této prohry budou Londýňané určitě litovat kvůli několika úsekům zápasu, v nichž svého protivníka skoro až drtivě přehrávali. Jedním z nich byly vůbec úvodní minuty. V těch Villans často hasili až na poslední chvíli, až precizní bloky musely odvrátit nebezpečí při střelách Zamory a Duffa. K tomu se navíc musel Friedel činit proti ráně Daviese. I zlé však může být pro něco dobré, takže v desáté minutě vyrazili domácí k ojedinělému brejku, který nedobře zakončil Downing. Po chvilce volnosti pak Aston Villa konečně pořádně zahrozila. Mohl za to především Agbonlahor, jenž vyhrál hlavičkový souboj mezi dvěma zadáky Fulhamu a vybídl tak ke skórování Younga. Ten však střílel zbrkle a navíc pravačkou namísto levé nohy.

Koncert mohl pokračovat. Zmatek ve vápně nejprve využil k nepřesné hlavičce Nevland, potom už ale hrozila vlastně jen Villa. Po Youngově ideální práci zatím trestuhodně zaváhal Petrov, ovšem to už se dostáváme ke zmíněné Agbonlahorově čtyřminutovce. Nejdříve anglický snajpr přetlačil Smallinga a dobře umístěnou hlavičkou překonal Schwarzera, posléze využil laxnosti Hangelanda a překrásnou bombou do levé šibenice zdvojnásobil vedení birminghamských.

Druhé dějství už bylo o poznání klidnější a bylo vedeno striktně pod taktovkou Fulhamu. Villa už se spokojila jen s příležitostnými protiútoky. Výsledkem všeho byla sice slušná "šancovost" domácích, zároveň však i jejich nijaká potence. Proti Gerovi stál totiž skvěle postavený Friedel, jenž mu nedovolil ze značného úhlu ideálně zakončit, a parádní (gólový) volej střídajícího Elma pro změnu anuloval zdvižený praporek čárového. Třebaže pres Cottagers neustával, vstřelené branky se hostitelé nedočkali. Do dráhy další pěkné Elmovy střely se totiž obětavě vrhl Dunne.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk, eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Virtuos

Fulham vyhrá 2:1, lebo doma neprehráva .

Reagovat
smazaný uživatel

super! není jednoduché porazit Fulham venku,doufám že Villa takhle bude pokračovat i nadále,i když v příštim kole proti Spurs,to asi bude ještě těžší

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham zvládneme, nehraje Lennon a to je jejich motor. Jenom si musí dát pozor na Modriče a při standartkách Bentleyho a hlavičkách Crouche. Pokud tohle zvládnou mohly by se slavit 3 body a já věřím, že jo. GO VILLANS GO!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele