27. kolo
20.02.2010 13:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Everton drtí jednoho favorita za druhým, dnes to odnesl Manchester United

Everton pokračuje ve skalpování favoritů, po londýnské Chelsea si smlsl i na obhájci titulu Manchesteru United. Ačkoliv Rudí Ďáblové zásluhou branky Dimitara Berbatova vedli, nakonec inkasovali tři branky a odjíždějí s prázdnou.

Ve 12. minuta připadla první velká šance hostům. Na pravé straně dobře zapracoval Valencia, poslal míč na Parka, ten před kulatý nesmysl Berbatovovi, jenž se snažil ještě přiklepnout na Rooneyho. Míč se ale nakonec dostal až k Fletcherovi, který ale přestřelil branku. Van der Sar se dostal k prvnímu zákroku o dvě minuty později, Saha ho ale neprostřelil.

Za další dvě minuty se ale hra opět přesunula před domácí branku a tentokrát se již slavilo. Valencia poslal do vápna přízemní centr, ke kterému se důrazem dostal Berbatov a dělovkou nedal nikomu šanci míč v cestě do branky zastavit. Radost United ale dlouho netrvala, Biljaletdinov totiž v 19. minutě vyrovnal. Míč se k ruskému záložníkovi dostal od jednoho ze soupeřových obránců, Biljaletdinov následně neváhal a poslal míč přímou ranou k bližší tyči, na což Van der Sar nestihl zareagovat.

Po pětadvaceti minutách mohl vrátit Manchesteru vedení Wayne Rooney, jenž běžel sám na branku, dokonce i obešel Howarda, jenže si míč ukopl a dovolil Philu Nevillovi ho zlikvidovat. O deset minut později měl pro změnu obrovskou šanci na druhé straně Donovan. Ten se k míči dostal šťastně po odrazu od Browna a bylo vidět, že to sám nečekal, protože sám na malém vápně míč netrefil vůbec ideálně.

Druhý poločas zahájil podobně jako ten první svou šancí Fletcher, ale tentokrát se nepříjemnou ránou mezi tři tyče netrefil. Vzápětí se ocitl v šanci jeho spoluhráč Berbatov, když přeskočil Distina, ale ani on hlavičkou nezamířil přesně. Jak hra plynula, oba manažeři začali dělat první změny v sestavě. Sir Alex Ferguson stáhl Berbatova s Parkem a na hřiště poslal Scholese a Obertana. Zatímco jemu se tento tah příliš nevyvedl, jeho protivník David Moyes si musel libovat, že na hřiště poslal Goslinga. Mladý záložník se mu totiž po šesti minutách odvděčil gólem, když za Van der Sarova záda uklidil Pienaarův pas. Ferguson v závěru ještě na hřiště poslal Michaela Owena, ale ani on nedokázal s nepříznivým výsledkem nic udělat. Naopak ještě musel přihlížet tomu, jak definitivu domácí výhře dává v závěrečných minutách rovněž střídající Rodwell. Ten byl na hřišti dokonce pouhé dvě minuty.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pevně věřím že to UNITED zvladne i bez Giggse.Musíme! 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Everton FC 2 - 0 Manchester United

Everton FC dokázal poraziť Chelsea a dokáže aj Manchester United.

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

doufejme že ne...

Reagovat
smazaný uživatel

já si myslím že Manchester Utd dá v první půle 1 gól a druhou 3 góly.Fergason dá tuto sestavu:Fabio,Vidic,Brown,Evans,Fletcher,Carrick,Anderson,Scholes,Rooney,Owen.....Man utd vyhraje prostě celou sezónu!!!! a góly dá 2Rooney,1Fletcher a Anderson bude třídat a dá tam Valenciu a ten dá 1 góla....

Reagovat
Boban

kdyz uz, tak obrana Wes-Evans-Vida-evra, co se zalohy tyce, Scholes nemuze bejt ve 4clenny zaloze, dela chyby a potrebuje kryti. Ty chces Fletchera zabit na kridle, kdyz je zdravej Valencia?? druhej kraj by mohl obsadit Park (gigs?), Owena bych dal max na stridacku a pokud uz druhyho utocnika tak berbu, jinak bych radsi zase na 5 zalozniku, jako v LM, snad jen zkusit misto scholese Andersona...

Reagovat
smazaný uživatel

promiňte místo fabia tam dá Evru

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

zapomeňte na to co jsem napsal

a

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
scholes18

to uz nejde..

Reagovat
smazaný uživatel

Sráči z Manchestru lapnou trojku 3:1

Reagovat
vanGomm

Tak Manch.Unt. prohrát těch 3:1 může to je fotbal.Ovšem napsat to touto formou?Takto tu někdy bohužel píše víc lidí.Takové příspěvky mohou napsat snad jen ti co ještě nevlastní OP.U ostaních náctiletých co OP už vlasní by se to mělo stávat jen velice ojediněle.U osob starších 20 let je to však již zavrženíhodné.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se omlouvám a opravuju hvězdy z Manch.Unt lapnou trojku ale nic nemění nemám je rád tak jako Bayern a Spartu dál léky nebaštím co si pamatuji a už tady funquju 54 let ale mám dojem o pana Karusela že něco zbaštil když ted blinká

Reagovat
vanGomm

Omluva se přijímá.

Reagovat
smazaný uživatel

Dik

Reagovat
vanGomm

Jinak ovšem skvělý odhad výsledku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

CO BEREŠ ZA LÉKY?TO ZDRAVÝ ČLOVĚK NEMŮŽE NAPSAT

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 ...

Reagovat
smazaný uživatel

EVERTON FC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

everton pres secku svoju smulu a zraneni valiii !!!!!!!!!!!! everton

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele