36. kolo
25.04.2010 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Everton se gólem v nastavení stále drží v boji o poháry

Konfrontace vidiny příštího ročníku Evropské ligy a šetření sil na semifinále toho letošního měla překvapivě náboj až do poslední minuty. Stejně jako v minulém kole, kdy Toffees v závěru zachraňoval Cahill, také dnes o výhře liverpoolských rozhodla až Artetova trefa v nastavení. Evertonské naděje na pohárové umístění nicméně stále dýchají.

Fulham na trávník Goodison Parku vyrazil s devíti novými tvářemi. Odpočívat mohl Gera, Hangeland či Duff. Přesto ani "béčko" Cottagers svým pravidelněji nastupujícím kolegům nedělalo žádnou ostudu, i když do utkání logicky odstartovali aktivněji domácí. Jenom po dvou minutách mohli jít do vedení, kdyby Biljaletdinův dech beroucí volej neskončil pouze na tyčce. Další zvláštní obranné praktiky Cottagers, pokaždé chyboval váhavý Schwarzer, pak přinesly ještě dvě šance Yakubuovi. O to větší šok, vzhledem k tomu, že se gól v síti Fulhamu zdál být jen otázkou času, pak ovšem znamenal úder hostí. Může za to děsivá zpětná přihrávka jinak jistého Bainese, kterou záhy bez problémů zužitkoval Nevland ke vstřelení své teprve třetí branky v sezoně.

Tato branka nastartovala nejen Everton, ale i prozatím docela ospalý Fulham. Na zahozenou šanci Cahilla tedy okamžitě navázal Dempsey nepřesným volejem a pak tentýž hráč neuspěl ani krátce po přestávce. Místo toho tedy v 50. minutě Toffees srovnali. Riise se nedobře zbavil balonu, dovolil tak Artetovi krásně odcentrovat a i za přispění další dávky Schwarzerovy nejistoty skóroval žolík Anichebe. Ve zbývajících minutách si možná trochu nečekaně Karamelky nezvládly vytvořit soustavný tlak, vlastně ani na chvíli, přesto brzy mohl dokonat bleskový obrat Cahill. Jeho ránu po rohu však vychytal Schwarzer. Zápas se rázem proměnil v galavečer neproměněných šancí. Na jedné straně pálil trestuhodně jen doprostřed brány Okaka, na opačném konci hřiště zase Cahilla parádně vyčapal Schwarzer a Saha pro změnu těsně před koncem minul.

Tehdy už se zdálo, že Everton utkání do vítězného konce jen těžko dotáhne. Jenže po pádu Cahilla v souboji s Bairdem sudí Mason ukázal na penaltový puntík a navzdory mohutným protestům Londýňanů měl Arteta ideální možnost vystřelit svému týmu kruciální tři body. To se mu nakonec povedlo a Everton se tak udržel alespoň papírově v boji o poháry. Vůbec mu ale nepomohlo Burnley, které vysoko podlehlo Liverpoolu a udrželo tak mezi oběma celky od řeky Mersey propast pěti bodů.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Navšivte tento skvělý web http://citizens-fc.webnode.sk/

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Zaschrona

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele