31. kolo
20.03.2010 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Bolton neustál závěr a vrací se do boje o záchranu

Bolton odolával dlouho, co odolával, dokonce byl Evertonu více než důstojným soupeřem. Nakonec ale přišel jeden zkrat Steinssona, červená karta, krásná trefa Artety, rozhodnutí z kopačky Pienaara a Bolton je zase zpátky ve hře o sestup.

Na Goodison Parku jsme od samého počátku mohli sledovat docela svižný fotbal zatěžující obě strany takřka rovnoměrně. Prim ovšem hrála hlavně hostující obrana, která hned v 5. minutě šokovala Anichebeho, když se před ním rozestoupila a nechala ho doběhnout až do bezprostřední blízkosti Jaaskelainena. Teprve tady konečně zasáhl zadák Trotters, konkrétně Robinson, takže finský brankář zatím zůstal neprověřen. To Howard při prvním zaváhání své stráže hned musel ukázat, že je naprosto bezchybný v poziční hře. Zatímco totiž obránci v modrém opomněli na zadní tyči Knighta, jeho koncovku Američan vystihl vlastně jen precizním výběrem místa na brankové čáře. Krom toho byl ale první poločas vyplněn především mezihrou, urputnou bitvou o prostor mezi oběma šestnáctkami.

Spíše než běhaví fotbalisté se tedy o rozruch dosud staraly hlavně ležící postavy. Ať už mám na mysli Anichebeho, jenž ze vzduchu ošklivě dopadl na bok a musel předčasně střídat, nebo Bainese, který se marně pokoušel o penaltu. Světlými výjimkami pak byly další z řady nebezpečných brejků Wanderers. Jeden z nich zakončil Cohen napálením odraženého balonu pouze těsně nad břevno, druhému chyběla jen nápaditější Daviesova tečka - předcházející spolupráce se totiž Boltonu povedla náramně.

Druhé dějství neuspokojovalo publikum o nic víc než to první. Spíš naopak. Dlouho jsme mohli za jediný vzrušující moment počítat ten z 55. minuty, kdy si Cahill pro centr doskočil po vzoru Maradony a mohl být jenom rád, že nevyfasoval druhou žlutou kartu. Pak se dlouho nic nedělo, ale v 70. minutě se konečně rozjel Everton. A to byla potom jízda. Nejprve Jaaskelainen ještě skvěle pozičně vystihl Jagielkovu hlavičku, avšak sólový únik Yakubua hloupě zastavený Steinssonem za cenu červené karty už znamenal gól. Prostřednictvím následného přímého kopu se totiž úchvatnou ranou těsně nade zdí (která se ani nenamáhala vyskočit) prosadil Arteta.

Boltonu se rázem celý svět sesypal jako domeček z karet. Celý zápas hraje s Evertonem vyrovnanou partii a jedna jediná kolmice za obranu pak zhatí celé jejich plány. Nicméně o bod se hosté rvali dál i o desíti - Knight ovšem Daviesův centr ze standardky nasměroval až příliš vysoko. Jak se později ukázalo, to už byla jen taková posmrtná křeč ze strany Boltonu. V závěru totiž nejprve Osman z dorážky napálil břevno, leč na něj zívala zcela odkrytá klec, a pak sám individuální akcí připravil na zlatém podnose rozhodující gól pro Pienaara, jenž po diagonálním pasu takřka od brankové čáry rovněž střílel na téměř nikým nestřežený cíl.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Stránky již navštěvuje spousta kvalitních sázkařů a my jim umožňujeme předvést své sázkařské umění. Ti nejlepší jsou (krom výher z tipů na stránkách) ještě samozřejmě navíc finančně odměňováni. Méně zdařilí sázkaři si mohou vsadit všechny tipy na stránkách. Veškeré tipy jsou zdarma.

Aktuální soutěže: Top tipy, Top analýzy, Top yield, Tipovací soutěž a Top borec

1. místo 200 eur

2. místo 150 eur

3. místo 100 eur

4. místo 70 eur

5. místo 40 eur

Proč své tipy postovat (vkládat) někam, kde vám za to nikdo nic nedá? U nás máte šanci být velkoryse odměněni. Vstupte s námi do světa pravidelných výher ještě dnes a přesvědčte se sami.

ZZISK-TIP.CZ

Jen jedno Z!!!

Reagovat
smazaný uživatel

a kde to najdu

Reagovat
smazaný uživatel

Lets go Trotters lets go

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele