18. kolo
20.12.2009 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Everton FC - Birmingham City 1:1

Birmingham v posledních kolech šokoval celou Anglii nečekaně úspěšnými výsledky a svou sérii bez porážek chtěl potvrdit v tomto kole na Evertonu. Nakonec se mu to také povedlo. Z Goodison Parku si veze remízu 1:1.

Zápas se rozhodně nezačal pro hosty vyvíjet zrovna ideálně. Everton se velmi brzy, konkrétně už v páté minutě, dostal do vedení. Nepříliš silnou střelou rozvlnil síť za zády Joea Harta ruský car Dinijar Biljaletdinov. A mohlo být pro Birmingham ještě hůř. Už zanedlouho totiž poslal míč do brány také Luis Saha. Jeho trefa ale nakonec nebyla uznána pro ofsajd.

Everton se ale nevzdával a i nadále se snažil své vedení pojistit druhou brankou. Blízko k ní byl v 18. minutě Leon Osman, ten však narazil na obětavého Carra, jenž dokázal míč zblokovat. To Birmingham dokázal hned z první vážnější šance vstřelit gól. Benítez na hranici vápna poslal balón ke kopačkám Larssona, který jej ranou do levého dolního rohu uklidil do brány Evertonu. Tim Howard se míče sice dotkl, ale nebyl schopný jej vyrazit. Až do přestávky se již stav ani na jedné straně neměnil.

Již v 48. minutě mohli jít Blues dokonce do vedení. Z 25 metrů napřáhnul ke střele James McFadden, avšak chyběla mu přesnost. O moc lépe nedopadl krátce na to ani Luis Saha. Toho sice našel skvěle Pienaar, francouzský kanonýr ale pálil asi metr nad břevno Hartovy svatyně. Zřejmě největší šance Evertonu přišla v 60. minutě. Fellaini centrem poslal míč k Bainesovi, který jej ale příliš dlouho nepodržel a ihned hledal Cahilla. Ten také následně vypálil, jenže jeho střele chyběla potřebná razance.

Domácí fotbalisté chtěli tento duel za každou cenu dovést do zdárného konce, ovšem v závěrečných minutách se objevila na jejich hře patrná nervozita. Dopláceli především na velký počet nepřesných střel, díky kterým nakonec neměl Hart ani tolik práce a dovedl svůj tým k další cenné remíze.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

Budu drzet palce Brums 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele